«Η γέφυρα μόλις κατέρρευσε»-Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της τραγωδίας

Νεκροί θεωρούνται έξι αγνοούμενους, οι οποίοι έπεσαν στο νερό με τα αυτοκίνητά τους, μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη. Ένα ηχητικό ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα από την Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ. Πρόκειται για ένα τηλεφώνημα λίγες στιγμές πριν οι αξιωματούχοι αποφασίσουν να διακόψουν την κυκλοφορία και στις δύο πλευρές της γέφυρας.

Μετά την κλήση, οι αξιωματούχοι της Αστυνομίας Αποστολής και Αντίδρασης της Αρχής Μεταφορών του Μέριλαντ έδρασαν γρήγορα, κλείνοντας τη βόρεια και τη νότια πλευρά της γέφυρας, σύμφωνα με το Sky News.

«Ένας από εσάς να πάει στη βόρεια πλευρά. Σταματήστε όλη την κίνηση στη γέφυρα» αναφέρεται στην αρχή του ηχητικού. «Πλησιάζει ένα πλοίο που έχει χάσει τον έλεγχο πλοήγησης. Οπότε μέχρι να διορθώσουν το πρόβλημα πρέπει να σταματήσουμε την κίνηση στη γέφυρα», αναφέρεται από την πλευρά του κέντρου επικοινωνίας.

Ο ίδιος υπάλληλος επανέρχεται και κάνει νέα έκκληση για να κλείσει η γέφυρα και ζητά να ελεγχθεί ότι δεν είναι κανένας πάνω στη γέφυρα: «Απλά σιγουρευτείτε ότι δεν είναι κανένας πάνω στη γέφυρα».

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα έρχεται η τρομοκρατημένη φωνή από έναν από τους υπαλλήλους στο σημείο: «Κέντρο, η γέφυρα μόλις κατέρρευσε. Στείλτε, στείλτε τους όλους. Όλη η γέφυρα κατέρρευσε».

Ο υπάλληλος που είναι στην άλλη άκρη ρωτά: «Ξέρουμε αν είχε σταματήσει η κίνηση στη γέφυρα;» και έρχεται η απάντηση: «Δεν μπορώ να πάω στην άλλη άκρη, όλη η γέφυρα έχει καταρρεύσει».

Έξι άνθρωποι θεωρούνται νεκροί μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key της Βαλτιμόρης νωρίς το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου (περίπου 07:30 ώρα Κύπρου), όταν το φορτωμένο με κοντέινερ φορτηγό πλοίο Dali προσέκρουσε πάνω σε έναν από τους πυλώνες. Βίντεο – ντοκουμέντο από τη Βαλτιμόρη δείχνει το πλοίο Dali να στρίβει λίγα λεπτά πριν προσκρούσει στον πυλώνα της γέφυρας. Η γέφυρα Francis Scott Key αποτελούσε είσοδο στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, το πιο πολυσύχναστο στις ΗΠΑ για εξαγωγές αυτοκινήτων και ένατο πιο πολυσύχναστο συνολικά. Η ακριβής αιτία της πρόσκρουσης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, αλλά το πλοίο έδειξε να παθαίνει μπλακ άουτ και εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν συγκρουστεί στη γέφυρα.

Το Dali απέπλευσε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης και είχε πορεία προς το λιμάνι της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα Κολόμπο, ένα ταξίδι που θα διαρκούσε 27 μέρες.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Στοπ στον υπερτουρισμό βάζει η Ιαπωνία-Στήνει φράχτη για να μην φωτογραφίζουν το όρος Φούτζι
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες, των ΗΠΑ
Πιθανή αντιπρόεδρος του Τραμπ υπερασπίζεται τη θανάτωση σκύλου διά πυροβολισμού
Εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας η Χαμάς
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα