Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος

Κύριο θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με την Επίτροπο Περιβάλλοντος Αντωνία Θεοδοσίου αποτέλεσαν τα έργα στον Ακάμα σε συνδυασμό με την παραπομπή της Κύπρου στο Δικαστήριο της Ευρώπης λόγω μη σεβασμού των περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών και η ευρύτερη νοοτροπία που επικρατεί ότι η περιοχές Νατούρα στην Κύπρο είναι προς κατανάλωση, αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου το Κίνημα Οικολόγων.

Στην ανακοίνωση προστίθεται στο πλαίσιο της συζήτησης, η Επίτροπος αναφέρθηκε στους στόχους του γραφείου της και στα θέματα που θέτει ως προτεραιότητα και συμφώνησε όπως διατηρηθεί η επικοινωνία της Επιτρόπου με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Περαιτέρω οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι συζητώντας τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τον Ακάμα, «αναφέρθηκαν τα λίγα θετικά, τα αρνητικά και τέθηκε σωρεία ερωτημάτων που προκαλούν οι εν λόγω αποφάσεις».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το Κίνημα ενημέρωσε την Επίτροπο για όλες τις κινήσεις και πρωτοβουλίες που ανέλαβε σε σχέση με την χερσόνησο του Ακάμα και ανέλυσε το αίτημά του για επανασχεδιασμό του οδικού δικτύου, προκειμένου ο Ακάμας να μην μετατραπεί σε ένα θεματικό πάρκο ή λούνα παρκ.

Παρατίθεται επίσης δήλωση του Προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Περδίκη, μετά το τέλος της συνάντησης, στην οποία είπε ότι  «η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διοικητικής έρευνας για τον Ακάμα δημιουργεί εύλογες υποψίες για πρόθεση συγκάλυψης των πιθανών διοικητικών και ενδεχομένως ποινικών ευθυνών».

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη «χρεώνεται μια μεγάλη περιβαλλοντική  καταστροφή, την οποία δεν κατάφερε ακόμα να αποκαταστήσει» και δήλωσε πως αν δεν υπάρξει άμεσα ανάληψη ή κατανομή ευθυνών, διόρθωση κατά το δυνατόν της ζημιάς στο περιβάλλον και αλλαγή σχεδίων, «θα χρεωθεί ακόμα μια πιο μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στον Ακάμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία