Όλα όσα ξέρουμε για τη διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον-Τα εννέα ερωτήματα στα οποία απάντησε το Παλάτι

Η Κέιτ Μίντλετον σόκαρε τους βασιλικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο την περασμένη Παρασκευή, όταν ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο μετά από επέμβαση στην κοιλιά τον Ιανουάριο.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας μίλησε για «απίστευτα σκληρούς μήνες» κατά τη διάρκεια ενός συγκινητικού βίντεο, καθώς αποκάλυψε ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία για την ασθένειά της.

Η ίδια είπε ότι η είδηση προκάλεσε «τεράστιο σοκ» και χρειάστηκε χρόνο για να επεξεργαστεί τις πληροφορίες και να το πει στα παιδιά της με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, στον πρίγκιπα Τζορτζ, στην πριγκίπισσα Σάρλοτ και στον πρίγκιπα Λούις «με τον κατάλληλο τρόπο».

Η Κέιτ Μίντλετον είπε συγκεκριμένα: «Είμαι καλά και γίνομαι όλο και πιο δυνατή κάθε μέρα, εστιάζοντας σε πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, στο σώμα και στο πνεύμα μου».

Σύμφωνα με την Express.co.uk, υπάρχουν 9 ερωτήματα σχετικά με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον τα οποία έχουν απαντηθεί από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Τι είδους καρκίνο έχει η Κέιτ Μίντλετον;

Η Κέιτ δεν αποκάλυψε τι είδους καρκίνο έχει ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται, με το Παλάτι να λέει ότι οι πληροφορίες θα παραμείνουν ιδιωτικές. Ένας εκπρόσωπος είπε: «Δεν θα κοινοποιήσουμε περαιτέρω ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες. Η πριγκίπισσα έχει δικαίωμα στην ιατρική ιδιωτική ζωή, όπως όλοι μας».

Πότε έμαθε η Κέιτ Μίντλετον για τον καρκίνο;

Η Κέιτ Μίντλετον είπε ότι μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στις 16 Ιανουαρίου, η κατάστασή της θεωρήθηκε μη καρκινική, αλλά αργότερα οι εξετάσεις διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία.

Σύμφωνα με το Παλάτι του Κένσινγκτον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο «μόλις ολοκληρώθηκαν οι μετεγχειρητικές εξετάσεις και αναθεωρήθηκαν τα αποτελέσματα». Φαίνεται ότι ξεκίνησε τη θεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τι θεραπεία ακολουθεί η Κέιτ Μίντλετον;

Στο βίντεό της, η μέλλουσα βασίλισσα είπε ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία. Αργότερα, εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον είπε: «Η πριγκίπισσα βρίσκεται τώρα σε πορεία ανάρρωσης έχοντας ξεκινήσει μια σειρά προληπτικής χημειοθεραπείας στα τέλη Φεβρουαρίου». Το Παλάτι του Κένσινγκτον δεν θα σχολίασε τη διάρκεια ή πόσο συχνά κάνει θεραπεία ή πού.

Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία;

Η Κέιτ Μίντλετον είπε στο μήνυμά της ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία. Η θεραπεία, γνωστή και ως επικουρική χημειοθεραπεία, χρησιμοποιεί φάρμακο για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα που έχουν απομείνει στο σώμα μετά την πρωτογενή θεραπεία του καρκίνου όπως η χειρουργική επέμβαση.

Τα κύτταρα μπορεί να εγκατασταθούν σε άλλα μέρη του σώματος και να εξελιχθούν σε νέους όγκους. Αυτοί ονομάζονται δευτερογενείς καρκίνοι ή μεταστάσεις. Η επικουρική θεραπεία θεωρείται ότι μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης του καρκίνου στο μέλλον. Μπορεί, επίσης, να περιλαμβάνει ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία ή βιολογική θεραπεία, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.

Γιατί έγινε η ανακοίνωση την Παρασκευή;

Όπως έγινε αντιληπτό, η Κέιτ και ο Γουίλιαμ επέλεξαν να αποκαλύψουν τα νέα την περασμένη Παρασκευή, καθώς ένιωσαν ότι είχαν αρκετό χρόνο για να διαχειριστούν την είδηση ως οικογένεια και η Κέιτ θα μπορούσε να συμβιβαστεί με αυτό, καθώς και να αναρρώσει από την επέμβαση και να ξεκινήσει τη θεραπεία της.

Όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει την ανακοίνωση τότε καθώς ξεκινούσαν οι διακοπές του Πάσχα και τα παιδιά τους είχαν σταματήσει το σχολείο. Το Παλάτι είπε: «Η πριγκίπισσα ήθελε να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες όταν εκείνη και ο πρίγκιπας ένιωθαν ότι ήταν σωστό για αυτούς ως οικογένεια».

Η Κέιτ πηγαίνει στο NHS ή σε ιδιωτικό νοσοκομείο για τη θεραπεία της;

Ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο ιδιωτικό νοσοκομείο London Clinic, το Παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει πού πηγαίνει τώρα για τη θεραπεία της και δεν θα κοινοποιήσει τέτοιες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, η ιατρική της ομάδα πιθανότατα θα εξετάσει αρκετούς παράγοντες σχετικά με την υγειονομική της περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων σε άλλους ασθενείς, της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας.

Πότε θα επιστρέψει η Κέιτ στη δημόσια ζωή;

Η Κέιτ είπε στο βίντεό της ότι θα επιστρέψει μόλις μπορέσει, αλλά αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην πλήρη ανάρρωσή της. «Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν είμαι σε θέση, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάκαμψή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Αργότερα, ένας εκπρόσωπος του Παλατιού επιβεβαίωσε: «Η πριγκίπισσα θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της όταν λάβει άδεια να το κάνει από την ιατρική της ομάδα. Είναι σε καλή διάθεση και είναι επικεντρωμένη στο να αναρρώσει πλήρως».

Πότε θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Γουίλιαμ;

Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι ο διάδοχος του θρόνου θα συνεχίσει να υποστηρίζει την οικογένειά του, ενώ παράλληλα θα εκτελεί τα βασιλικά του καθήκοντα, όπως έκανε από την αρχή της χρονιάς.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Ο πρίγκιπας θα συνεχίσει να ισορροπεί την υποστήριξη της συζύγου και της οικογένειάς του και τη διατήρηση των επίσημων καθηκόντων του, όπως έκανε από την αρχή του έτους».

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άδεια για τις διακοπές του Πάσχα για να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και πρόκειται να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του από τις 17 Απριλίου - όταν τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο.

Πότε θα κάνει νέα ενημέρωση το Παλάτι;

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Η Βασιλική Υψηλότητά τους κατανοεί το ενδιαφέρον που θα δημιουργήσει αυτή η ενημέρωση και είναι ευγνώμονες για τη δημόσια υποστήριξη που έλαβαν όλη αυτή την περίοδο. Το Παλάτι του Κένσινγκτον θα παράσχει πληροφορίες όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, και η πριγκίπισσα θα μπορέσει να ξαναρχίσει τη δουλειά και τα καθήκοντά της. Εν τω μεταξύ, θα ζητούσαμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειας».

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Κάλεσμα από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ-«Θέλω όλο τον κόσμο στο Παρίσι»
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν καταδικάζει την έφοδο κατά κουρδικών ΜΜΕ σε Βέλγιο και Τουρκία
Τουλάχιστον 34.388 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα
Ρωσική επίθεση κατά ενεργειακών υποδομών στην Ουκρανία-Ζημιές σε τέσσερα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στη Νάπολη-Σε περιοχή με συνεχή ηφαιστειακή δραστηριότητα
Πυκνώνουν οι αναφορές για επιδείνωση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου
Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της έμφυλης βίας στην Αυστραλία-«Επιδημία η βία κατά των γυναικών»
Στοπ στον υπερτουρισμό βάζει η Ιαπωνία-Στήνει φράχτη για να μην φωτογραφίζουν το όρος Φούτζι
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες, των ΗΠΑ
Πιθανή αντιπρόεδρος του Τραμπ υπερασπίζεται τη θανάτωση σκύλου διά πυροβολισμού