ΔΗΣΥ για μέτρα-«Η Κυβέρνηση θα πλήξει τους πολίτες με την επαναφορά της φορολογίας στα καύσιμα»

Στα στοχευμένα μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες, τα οποία επεξεργάζεται η Κυβέρνηση αναφέρεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, «δυστυχώς, σε μια περίοδο που οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν εκ νέου και το συνολικό κόστος ζωής συνεχίζει να ανεβαίνει, η κυβέρνηση επέλεξε να επαναφέρει τη φορολογία στα καύσιμα που θα πλήξει τους πολίτες από βδομάδας. Κάτι που θα οδηγήσει σε πρόσθετες ανατιμήσεις άλλων προϊόντων και σε περαιτέρω επιδείνωση της ακρίβειας».

Παράλληλα σημειώνει ότι, «εφόσον η κυβέρνηση λέει ότι επεξεργάζεται στοχευμένα μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες, το έκτακτο μέτρο στήριξης θα μπορούσε να παραταθεί για ακόμη κάποιο χρονικό διάστημα. Είναι με λύπη που διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως προτεραιότητα πολιτικής πρέπει να είναι ο πληθωρισμός και όχι η αύξηση των κρατικών εσόδων.

Την ίδια στιγμή αδυνατεί να αντιληφθεί πως εκτός από την ακρίβεια συντρέχουν πολύ υψηλά επιτόκια. Κάτι που πλήττει ιδιαιτέρως τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Καταλήγοντας ο Δημοκρατικός Συναγερμός τονίζει ότι, «έχει ήδη προτείνει ένα στοχευμένο φορολογικό μέτρο που στηρίζει τις οικογένειες μεσαίων εισοδημάτων που ο ένας εκ των δύο συζύγων είναι χαμηλόμισθος. Αντί η κυβέρνηση να προτείνει βελτιώσεις επί της πρότασης ή να αντιπροτείνει άλλες πολιτικές για τη μεσαία τάξη και την ευρύτερη κοινωνία, απλώς διαφωνεί».

Δειτε Επισης

Ερωτικό παιχνίδι που εξελίχθηκε σε τραγωδία-Τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο του άνδρα στην Ομόνοια
Την κάρφωσε 40 φορές με τέσσερα μαχαίρια-Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 44χρονης στη Θεσσαλονίκη
Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Έρευνα για νέο σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο-Σφραγίστηκαν τα γραφεία δύο βοηθών ευρωβουλευτών
Αντεπιτίθεται ο Ιωάννου σε Βύρα και Γιωρκάτζη για προϋπολογισμούς Δήμων και ΕΟΑ-Πώς απαντά για αύξηση τελών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη ο ΠτΔ
Μετέφερε σε Ερντογάν τις θέσεις της ΕΕ για το Κυπριακό ο Τουσκ-Τα είπε τηλεφωνικώς με τον ΠτΔ
Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας-Νεκρός άνδρας σε Airbnb, βρέθηκε με σακούλα στο κεφάλι και δεμένα χέρια
Καταγράφηκαν νέες ανακλήσεις οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ-Έγιναν πέντε χιλιάδες αλλαγές αερόσακων σε δύο εβδομάδες
Έτοιμη η ΕΦ για τη στράτευση γυναικών-Ενημέρωσε τη Βουλή για τις λεπτομέρειες ο Πάλμας