Στις 9 Μαΐου στις ΗΠΑ ησυνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, τοποθετεί τη συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν το φιλο-κυβερνητικό τουρκικό κανάλι CNNTurk, επικαλούμενο πληροφορίες μετά τη σύνοδο των Συμβούλων Εθνικής Ασφάλειας στην εμπόλεμη ζώνη του Κιέβου και τη διμερή συνάντηση των δύο συμβούλων παρά των προέδρων Τουρκίας-ΗΠΑ, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς και Τζακ Σάλιβαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου CNNTurk, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Κιλίτς-Σάλιβαν, συμφωνήθηκε η ημερομηνία για την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον. «Εάν δεν υπάρξει κάποια αναποδιά, κάποια ‘συμφόρηση’ στο εκλογικό ημερολόγιο των ΗΠΑ, συμφωνήθηκε ότι ο Ερντογάν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου. Στις 9 Μαΐου, τα βλέμματα μπορεί να στραφούν στη σύνοδο κορυφής Ερντογάν-Μπάιντεν», αναφέρει το CNNTurk.

Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο, προγραμματίζεται και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα ως ανταπόδοση της επίσκεψης Ερντογάν στις 7 Δεκέμβρη 2023 στην Αθήνα.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
ΒΙΝΤΕΟ: Η Κίνα ανοίγει την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο-Μειώνει τον χρόνο ταξιδιού από δύο ώρες σε ένα λεπτό
Πέντε νεκροί στην Αυστραλία λόγω των γιγάντιων κυμάτων
Πώς οι φοιτητές του Florida State University επέζησαν από τους πυροβολισμούς, με μία τσίχλα
Κατηγορίες Ζελένσκι σε Πούτιν για την πασχαλινή εκεγχειρία-«Παίζει με ανθρώπινες ζωές»
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναστέλλει τις απελάσεις μεταναστών από τη Βενεζουέλα
Η Μόσχα λέει πως ανακατέλαβε χωριό από την Ουκρανία στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
Απαντά το επιτελείο Τραμπ για επιστολή με απειλές στο Χάρβαρντ-«Κατά λάθος στάλθηκε»
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα