Στο στάδιο ολοκλήρωσης το «κόκκινο κουμπί» για ηλικιωμένους-Αναμένονται ανακοινώσεις

Στις τελευταίες εξελίξεις ως προς το θεσμό του «κόκκινου κουμπιού», αναφέρθηκε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων του Υφυπουργείου κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη και των δρομολογούμενων δράσεων και πολιτικών για το 2024.

Όπως είπε, αποτελεί ένα σημαντικό και ευαίσθητο μέρος της Εθνικής Στρατηγικής της Κυβέρνησης για την Τρίτη Ηλικία, για το οποίο, όπως σημείωσε, θα πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα λειτουργεί και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή καθώς σε αυτό θα στηρίζονται ηλικιωμένοι σε κάθε μέρος της Κύπρου όταν θα βρίσκονται σε ανάγκη.

Συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη συσκέψεις της υποεπιτροπής του κόκκινου κουμπιού του Φορέα Τρίτης Ηλικίας, με συμμετοχή του προέδρου του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, ακαδημαϊκών και λειτουργών του Υφυπουργείου, οι οποίοι έχουν μελετήσει καλές πρακτικές από το Ισραήλ, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, από όπου προέκυψαν και όχι και τόσο καλές πρακτικές, προσθέτοντας πως η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ερωτηθείσα για τυχόν περιστατικά κατάχρησης του συστήματος παροχής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, η κ. Ευαγγέλου είπε ότι μετά την ενίσχυση της ομάδας ελέγχου τον περασμένο Ιούλιο έγιναν, εκτός από τους αυτοματοποιημένους μηνιαίους ελέγχους, και 543 εξειδικευμένοι στοχευμένοι έλεγχοι σε περιπτώσεις υψηλού ρίσκου, από τους οποίους προέκυψαν 364 τερματισμοί, ύστερα από πλήρη διερεύνηση και αιτιολόγηση για τα ευρήματα, με την ετήσια εξοικονόμηση να ανέρχεται σε περίπου 3,1 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

O ΕΟΑ Λεμεσού στηρίζει την ύπαιθρο και τα χωριά της Λεμεσού
Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη