Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Οι συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ για κατάπαυση πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων προχωρούν και αξιωματούχοι από την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Mossad παραμένουν στην Ντόχα για διαπραγματεύσεις, δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή με γνώση της κατάστασης.

Μια μικρή ομάδα της Mossad επιστρέφει στο Ισραήλ από τη Ντόχα για διαβουλεύσεις αναφορικά με την εξέλιξη των συνομιλιών, πρόσθεσε η πηγή.

Το Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα τη Χαμάς ότι θέτει «ψευδαισθήσεις» ως αιτήματα στις έμμεσες διαπραγματεύσεις για ανακωχή στη Γάζα, λέγοντας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι αυτές δείχνουν πως οι Παλαιστίνιοι μαχητές δεν ενδιαφέρονται για συμφωνία.

Στις συνομιλίες, η Χαμάς έχει προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τις διαπραγματεύσεις για ανακωχή για να επιτύχει τον τερματισμό του πολέμου και την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων. Το Ισραήλ αποκλείει κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλυση της Χαμάς, την οποία έχει ορκιστεί να εξαλείψει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες