Ενδυναμώνεται η συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ για κυρώσεις-Προανήγγειλε ανακοινώσεις ο Πρόεδρος

Ανακοινώσεις σε σχέση με τη συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ στο θέμα των κυρώσεων προανήγγειλε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας το πρωί κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι χθες επιβλήθηκαν νέες κυρώσεις από πλευράς ΗΠΑ, για να προσθέσει ότι «σήμερα θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις που αφορούν στη συνεργασία μας με τις ΗΠΑ στο θέμα των κυρώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εταιρεία με έδρα την Κύπρο στη νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ

Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) επέβαλε τη Δευτέρα κυρώσεις σε 13 νομικά και δύο φυσικά πρόσωπα περιλαμβανομένης και μιας εταιρείας με έδρα την Κύπρο, για δραστηριοποίηση στους τομείς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τεχνολογίας της ρωσικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων προσώπων που αναπτύσσουν ή προσφέρουν υπηρεσίες σε εικονικά περιουσιακά στοιχεία που επιτρέπουν την αποφυγή των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το αμερικανικό Υπουργείο, πέντε οντότητες περιελήφθηκαν γιατί ανήκουν ή ελέγχονται από πρόσωπα που έχουν οριστεί από την OFAC.

Δειτε Επισης

Μ. Κεραυνός: Ενίσχυση προστασίας χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων του Μαρί-«Ήταν όλα εγκληματικά και εσκεμμένα, ο πόνος και η απώλεια μένει»
Η παράνομη δίωξη του Σενέρ Λεβέντ ενώπιον της ΕΕ μετά από παρεμβάσεις Μαυρίδη και Γεωργίου
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος για τα πανηγύρια της ντροπής
Καταδικάζει την πολιτική δίωξη του Σενέρ Λεβέντ το Άλμα
Περιπολία των Φοινικούδων από μέλη της αντιοχλαγωγικής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης Σενέρ Λεβέντ από τη Βουλή
Τα κόμματα για τη συμπλήρωση 14 ετών από τη φονική έκρηξη στο Μαρί
N. Xριστοδουλίδης για Μαρί: Απευθύνω δημόσια συγνώμη, υπόσχεση για μη επανάληψη τέτοιων λαθών και παραλήψεων
Δεκατέσσερα χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί-Η Κύπρος τιμά τη μνήμη των 13 θυμάτων