Εταιρεία με έδρα την Κύπρο στη νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ

Εταιρεία, η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο, συμπεριλαμβάνονται στη νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Tokentrust Holdings Ltd, με έδρα την Κύπρο, που είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος της Atomaiz και ορίστηκε για τη λειτουργία ή τη δραστηριότητα στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) αναφέρει πως, «επέβαλε κυρώσεις σε δεκατρείς οντότητες και δύο φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στους τομείς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και τεχνολογίας της οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων προσώπων που αναπτύσσουν ή προσφέρουν υπηρεσίες σε εικονικά περιουσιακά στοιχεία που επιτρέπουν την φοροδιαφυγή των αμερικανικών κυρώσεων. Πέντε οντότητες ορίστηκαν ότι ανήκουν ή ελέγχονται από πρόσωπα που ορίζονται από την OFAC».

Παράλληλα αναφέρεται πως, «πολλά από τα άτομα και τις οντότητες που ορίζονται σήμερα διευκόλυναν συναλλαγές ή πρόσφεραν άλλες υπηρεσίες που βοήθησαν τις οντότητες που είχαν οριστεί από την OFAC να αποφύγουν τις κυρώσεις. Αυτές οι ονομασίες βασίζονται στη δράση της OFAC στις 23 Φεβρουαρίου 2024 για να στοχεύσουν εταιρείες που εξυπηρετούν τη βασική χρηματοοικονομική υποδομή της Ρωσίας και να περιορίσουν τη χρήση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος από τη Ρωσία για να προωθήσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας».

Σε ανάρτηση της η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ , η οποία με ανάρτηση της στο Χ αναφέρει πως, οι ΗΠΑ εκτιμούν τη στενή συνεργασία με Κυπριακές τις αρχές για να λογοδοτήσουν αυτοί που αποφεύγουν τις κυρώσεις.

Δειτε Επισης

Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»