Απαντά στις επικρίσεις για Πελεκάνο το ΕΛΑΜ-«Ο λαός θα στείλει τα κατάλληλα μηνύματα στις 9 Ιουνίου»

Ο λαός θα κρίνει και στις 9 Ιουνίου θα στείλει τα κατάλληλα μηνύματα και στους επικριτές και σε όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για την περίληψη του τέως αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, Μάριου Πελεκάνου στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

«Ο λαός είναι εκεί, θα κρίνει και στις 9 Ιουνίου θα στείλει τα κατάλληλα μηνύματα και στους επικριτές αλλά και σε όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Γεάδη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου μπροστά από το οίκημα της ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

Ερωτηθείς αν η συμμετοχή του κ. Πελεκάνου στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ το ενισχύει ή όχι, ο κ. Γεάδης απάντησε λέγοντας ότι κάθε κίνηση που γίνεται στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, θεωρούμε ότι είναι κατάλληλη για να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα αισθάνονται αν εκλεγεί ο Μάριος Πελεκάνος ή ο Παύλος Ιωάννου, ο κ. Γεάδης είπε ότι το θέμα αυτό δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, προσθέτοντας ότι «εμείς κάνουμε επιλογές ποιος μπορεί να προσφέρει κατάλληλα στην πατρίδα μας».

«Απ’ εκεί και πέρα ο αγώνας που γίνεται είναι συλλογικός, όπως άλλωστε αγώνα κάνουμε ως ΕΛΑΜ και είναι αυτό που μας ανεβάζει στη συνείδηση του κόσμου, ότι πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα βάζουμε το συμφέρον αυτό που προσπαθούμε να προάγουμε ως παράταξη και για αυτό ενισχύεται το ΕΛΑΜ σε καθημερινή βάση», κατέληξε.

«Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του, καμία πολιτική ταύτιση με το ΕΛΑΜ»

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική ταύτιση με το ΕΛΑΜ», δήλωσε νωρίτερα η πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ερωτηθείσα αν υπάρχουν θέσεις του ΔΗΣΥ που έχουν απήχηση στο ΕΛΑΜ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στο πλαίσιο δηλώσεών της μετά την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Λευκωσία, η κ. Δημητρίου σχολίασε, με αφορμή την προσχώρηση του Μάριου Πελεκάνου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, ότι ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.

Σε ερώτηση ποια είναι η κατάσταση στον ΔΗΣΥ μετά την αποχώρηση του τέως Αντιπροέδρου του κόμματος και τη συμπερίληψή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, η κ. Δημητρίου επανέλαβε πως, «ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του».

Όπως είπε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «ο κόσμος έχει κρίση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός παρόλες τις δυσκολίες εδράζεται σε αρχές και αξίες που θα τον προστατεύσουν και θα τον βοηθήσουν για να παραμείνει πρωταγωνιστική δύναμη του τόπου και αυτό γιατί ο τόπος χρειάζεται έναν δυνατό ΔΗΣΥ για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θέσεις του ΔΗΣΥ έχουν απήχηση και στο ΕΛΑΜ, η κ. Δημητρίου είπε ότι οι διαφορές είναι πολιτικές και όχι προσωπικές. «Και καμία σχέση έχει ο ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ και καμία πολιτική ταύτιση. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εξέπεμψε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τατάρ ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Λύση με βάση ιστορικά και σημερινά δεδομένα»
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα