Υπ. Ενέργειας για Τερματικό-«Στόχος να ολοκληρωθεί εντός 2024, επείγει η μείωση κόστους συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής»

Στόχος μας για το τερματικό στο Βασιλικό είναι να ολοκληρωθεί εντός του 2024 και δεν είναι μόνο η χορηγία μας το θέμα μας, είναι διότι επείγει η μείωση του κόστους, της συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής, ανέφερε εξάλλου ο Υπουργός Ενέργειας, ερωτηθείς σχετικά.

Παράλληλα, συνέχισε, "θα έχουμε και την επιδότηση, και να μην χαθεί οτιδήποτε από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι με το που εισαχθεί υγροποιημένο φυσικό αέριο θα αεριοποιηθεί στην συγκεκριμένη μονάδα στο συγκεκριμένο τερματικό".

Αμέσως ανέφερε «η συμβατική ηλεκτροπαραγωγή θα μειώσει το κόστος της σοβαρά». Και επειδή, είπε, «το μεγαλύτερο μέρος της αυξημένης ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο προέρχεται από τη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή θα πρέπει το φυσικό αέριο να εισαχθεί το συντομότερο.

Σημείωσε εξάλλου δηλώσεις που έγιναν σε πολιτικό επίπεδο από τη χώρα από την οποία προέρχεται η κοινοπραξία, την Κίνα, προσθέτοντας πως « αυτό επιβεβαιώνει σε πολιτικό κρατικό πλέον επίπεδο ότι αυτό το τερματικό είναι σημαντικό για την Κύπρο, είναι σημαντικό όμως να υλοποιηθεί και για την συγκεκριμένη χώρα από την οποία προέρχεται η συγκεκριμένη κοινοπραξία δηλαδή την Κίνα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις εξορύξεις ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε πως αναμένουν αυτήν την στιγμή την απόφαση της κοινοπραξίας και συγκεκριμένα της διαχειρίστριας Eni που ασχολείται με τον Κρόνο.

Όπως γνωρίζετε ήδη ο Κρόνος έχει φέρει κάποια θετικά αποτελέσματα. Αυτά τα θετικά αποτελέσματα θα πρέπει όμως να συνδεθούν με ένα σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος όπως και των άλλων κοιτασμάτων τα οποία βρίσκονται στην περιοχή, ανέφερε

Το άλλο το οποίο αναμένουν, συνέχισε ο κ. Παπαναστασίου, είναι ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει η κοινοπραξία του Αφροδίτη, και συγκεκριμένα η διαχειρίστρια εταιρεία να μας δώσει ένα επικαιροποιημένο σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής στην βάση του ήδη συμφωνημένου σχεδίου το οποίο είναι του 2019 και προβλέπει να υπάρχει πλωτή μονάδα παραγωγής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση έξω από την Εισαγγελία-«Θέλουμε απόδοση δικαιοσύνης»
Από την άκρη του δρόμου ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Παραμάλι-Έρευνες από Πυροσβεστική
Μπούκαραν σε οικία και με την απειλή όπλων λήστεψαν τουρίστριες μέρα μεσημέρι
Έντονη ενόχληση ΟΠΑΚ για τα μη προσβάσιμα γήπεδα-Βλέπουν ομάδες, ζητούν λήψη μέτρων
Το «κατηγορητήριο» κατά Ελεγκτή από Εισαγγελέα και πώς απαντά επιστρέφοντας τα πυρά ο Οδυσσέας (Μέρος Α)
A. Χατζηχαραλάμπους: Δεν χρειάζομαι περίοδο προσαρμογής, μπορώ ν’ αναλάβω από την επομένη της εκλογής μου
Ψάχνει λύσεις για τις πισίνες το ΥΠΕΣ-Οι τρεις τύποι που διαχωρίζουν τις δημόσιες και τις ιδιωτικές
BBC: Το Ισραήλ θα συνεχίσει ακάθεκτο την εισβολή στη Ράφα παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου
ΗΠΑ και Αίγυπτος συμφώνησαν να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
BINTEO: Η υπερβολή σε όλη της το μεγαλείο-Τύπος πάρκαρε Bugatti πάνω στο γιοτ του στο Μονακό