Από τα βίντεο στο Youtube στο... project των Ευρωεκλογών-Η ανάγνωση της υποψηφιότητας του Φειδία

Μπορεί να μην σημαίνει κι απολύτως τίποτα, μπορεί να σημαίνει και πάρα πολλά, το γεγονός ότι ο Φειδίας Παναγιώτου, ο γνωστός youtuber, που δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι είναι ο άνθρωπος με τους περισσότερους subscriber στο YouTube, απάντησε αρνητικά, τελικά στην πρόταση των Οικολόγων για να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο τους.

Ποιος είναι

Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Φειδίας, έχει να επιδείξει μια μικρή σε διάρκεια αλλά αξιοσημείωτη καριέρα ως YouTuber, στη βάση της οποίας κερδίζει μηνιαίως σημαντικά χρηματικά ποσά, που έφτασαν ακόμα και της τέσσερις με πέντε χιλιάδες ημερησίως, ειδικά την περίοδο μετά από τη συνάντηση του με τον Ελον Μασκ. Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο ήταν ενταγμένο σε μια σειρά άλλων βίντεο, στα οποία αγκάλιασε 100 celebrities από όλο τον κόσμο, του επέτρεψαν να βγει από τα στενά κυπριακά ακόμα και ελλαδικά σύνορα και να αποκτήσει τεράστιο κοινό στις ΗΠΑ.

Εκεί όπου έγινε φίλος με το Νο1 YouTuber τον Mr Beast και αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες, που σε συνδυασμό με τα παράτολμα του βίντεο, που λίγο έλειψε να τον κλείσουν και φυλακή στην Ιαπωνία, αφού χρησιμοποίησε τις δημόσιες μεταφορές χωρίς να κόψει εισιτήριο, τον έκαναν ιδιαίτερα γνωστό.

Ο Φειδίας είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, με πατέρα ιερέα από το χωριό Μένοικο και ξεκίνησε με αστεία βίντεο με φίλους και συγγενείς του από το χωριό. Τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά την υπηρέτησε στα ΟΥΚ, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκίνησε να βλέπει τον κόσμο διαφορετικά και να βάζει υψηλούς στόχους. Αναμφίβολα, δεν είναι λίγοι αυτοί που τον βλέπουν με καχυποψία, θεωρώντας πως, οι μικροπαρανομίες, οι παράτολμες πράξεις και σε πολλές περιπτώσεις η άγνοια κινδύνου που επιδεικνύει, δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα για το νεανικό κοινό που τον παρακολουθεί φανατικά.

Το project πολιτική

Ο Φειδίας Παναγιώτου, τους τελευταίους μήνες επέστρεψε στην Κύπρο και εργάζεται σε ένα νέο εγχείρημα. Ένα εγχείρημα πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα, αφού δεν αναμένεται να έχει ούτε εκατομμύρια προβολές, ούτε χιλιάδες ευρώ έσοδα. Αντιθέτως, θα του κοστίσει, και άμεσα αλλά και έμμεσα, αφού αφιερώνει τον χρόνο του, που θα μπορούσε να επενδύσει σε νέα βίντεο στο κεντρικό του κανάλι, που θα του έφεραν τεράστια έσοδα. Ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, έβαλε ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ εγγραφής νέων ψηφοφόρων, έτσι ώστε πολλοί νέοι να πάνε να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.

Παράλληλα άρχισε μια νέα σειρά podcast όπου προσκαλεί Ευρωβουλευτές, πολιτικούς και άλλα σχετικά με την πολιτική πρόσωπα, έτσι ώστε να αντιληφθεί κι ίδιος για την πολιτική, αλλά να αρχίσουν να ενημερώνονται και οι νέοι. Είναι σαφές μέσα από αυτές τις συζητήσεις, πως ο ίδιος δεν διαθέτει ιδιαίτερο πολιτικό υπόβαθρο, ωστόσο αναμφίβολα δείχνει έτοιμος να μάθει και να εντρυφήσει πιο βαθιά στα της πολιτικής.

Ενόψει των Ευρωεκλογών, ο Φειδίας Παναγιώτου μπήκε σε συζητήσεις με τους Οικολόγους για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό τους. Ανάμεσα στους ακόλουθους του, υπήρξαν και θετικές και αρνητικές απόψεις για μια τέτοια συνεργασία. Τελικά ο ίδιος έβαλε το θέμα σε ψηφοφορία, όπου ψήφισαν δέκα χιλιάδες ακόλουθοι του, εκ των οποίων οι επτά χιλιάδες ψήφισαν να κατέλθει ως ανεξάρτητος.

Τι σημαίνει ότι κατέρχεται ανεξάρτητος

Πλέον ο Φειδίας Παναγιώτου θα κατέλθει στις Ευρωεκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Εγχείρημα που σε μεγάλο βαθμό μειώνει αισθητά τις πιθανότητες εκλογής του, αφού χρειάζεται να σπάσει κάθε προγνωστικό και να φέρει τούμπα το πολιτικό σύστημα για να καταφέρει να εκλεγεί.

Βέβαια, με δεδομένο ότι και στην επαγγελματική του καριέρα, κατάφερε πράγματα που φάνταζαν αδιανόητα για έναν νέο 20 χρονών που έφευγε με ελάχιστα βήματα για να πετύχει τα όνειρα του στις ΗΠΑ, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο για ένα παιδί, πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Για να καταφέρει να εκλεγεί ως ανεξάρτητος, ο Φειδίας Παναγιώτου, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για τις Ευρωεκλογές, χρειάζεται έναν αριθμό σίγουρα πάνω από 20, ίσως πάνω κι από 30 χιλιάδες ψήφους. Σημειώνεται ότι στις τελευταίες Ευρωεκλογές, η ΕΔΕΚ με ποσοστό 10,58% και 29715, κατάφερε να εκλέξει τον έκτο Κύπριο Ευρωβουλευτή.

Θα πει κάποιος πως ακόμα και στο νέο κανάλι που δημιούργησε στο Youtube, όπου καθημερινά κάνει συνεντεύξεις με Κύπριους, πολιτικούς, καλλιτέχνες, και επιχειρηματίες, ο Φειδίας κάνει για πλάκα 30 χιλιάδες προβολές. Η διαφορά βέβαια είναι πως άλλο το ακροατήριο στα social media κι άλλο οι ψήφοι στην κάλπη. Κι αυτό διότι ανάμεσα στους θαυμαστές του Φειδία, ένα σημαντικό κομμάτι, είτε είναι ανήλικοι, είτε ζουν στην Ελλάδα, είτε είναι απλοί θαυμαστές που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές.

Με τα δεδομένα της Κύπρου, ο άθλος που αυτή τη φορά καλείται να πετύχει ο Φειδίας, μοιάζει άπιαστος, ωστόσο αφενός η δυναμική που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφετέρου η προσωπική δυναμική του ιδίου, κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Άλλωστε οι αριθμοί του Φειδία στα social media, είναι εξωπραγματικοί για τα κυπριακά δεδομένα και θα τους ζήλευαν, όχι μόνο προσωπικά οι εν δυνάμει ανθυποψήφιοι του, αλλά και τα κόμματα ως οργανισμοί.

Δειτε Επισης

Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Ριπή ερωτήσεων από την υπεράσπιση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Μαραθώνια διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος