Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας αμφισβητεί τη ρωσική εκδοχή για το μακελειό

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ εξέφρασε σήμερα αμφιβολίες για την εκδοχή του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την πολύνεκρη επίθεση της Μόσχας την Παρασκευή, λέγοντας πως έχει «πολύ λίγη εμπιστοσύνη» σε όσα λέει η ρωσική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποσχέθηκε χθες να «τιμωρήσει» τους υπεύθυνους της επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε 133 ανθρώπους, σε μια αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, διαβεβαιώνοντας πως οι δράστες συνελήφθησαν καθώς κατευθύνονταν προς την Ουκρανία, ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στην ανάληψη της ευθύνης από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Κάθε απώλεια ζωής αμάχου είναι απολύτως φρικτή, ακόμα κι αν συμβαίνει σε χώρες των οποίων εμείς αποδοκιμάζουμε σφόδρα την ηγεσία τους, και δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε ότι οι δράστες θα συλληφθούν», δήλωσε ο Τζέρεμι Χαντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από τις εξηγήσεις που προτάσσει η Μόσχα, ο υπουργός απάντησε ότι «έχει πολύ λίγη εμπιστοσύνη σε όσα λέει η ρωσική κυβέρνηση». «Γνωρίζουμε ότι δημιουργεί ένα προπαγανδιστικό προπέτασμα καπνού για να υπερασπιστεί μια εισβολή απολύτως διαβολική στην Ουκρανία», συνέχισε.

«Ακούω αυτά που λέει η ρωσική κυβέρνηση με πολλή προσοχή (…) έπειτα από όσα έχουμε δει από μέρους τους τα τελευταία χρόνια», επισήμανε ο Χαντ.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Φρίκη στη Γερμανία-Νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του και ανέβαζε τα βίντεο στο διαδίκτυο
Εμπόλεμη ζώνη το Λος Άντζελες-Στέλνει 2,000 στρατιώτες μετά τις βίαιες διαδηλώσεις ο Τραμπ
Σε καταστολή 75χρονος-Παρασύρθηκε σε ποδηλατικό αγώνα στην προσπάθειά του να διασταυρώσει το δρόμο
Μάχη για τη ζωή δίνει 18χρονος-Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία
Παιδιά με αποσκευές γεμάτες θλίψη, πόνο και πληγές-Οι ευχές για δικαιώματα και η σκληρή πραγματικότητα
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ