Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων

Ο κλάδος των ακινήτων αποτελεί θεμέλιο για την ευημερία της εγχώριας οικονομίας. Η ανάπτυξη και η δραστηριότητα στον τομέα επηρεάζουν άμεσα την απασχόληση, την ανάπτυξη του εμπορίου και την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Οι επενδυτές και οι επιχειρηματίες στρέφονται στο real estate λόγω της δυνατότητας να αποκτήσουν σταθερό εισόδημα μέσω της ενοικίασης και της αύξησης της αξίας των ακινήτων με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, ο κλάδος του ακινήτου προσφέρει ευκαιρίες για διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, καθώς οι επιχειρηματίες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ διαφόρων τύπων ακινήτων, όπως κατοικίες, εμπορικά κτίρια ή ακίνητα για επαγγελματική χρήση. Αυτή η διαφοροποίηση συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου και την αύξηση της απόδοσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

Ενδιαφέροντα ευρήματα για το πού βρίσκεται ο Κλάδος σήμερα καταδεικνύει έρευνα της PwC. Εν όψει ενός διαρκώς κυμαινόμενου παγκόσμιου τοπίου, η κυπριακή αγορά ακινήτων φαίνεται να έχει ξεκινήσει το δικό της ταξίδι μετασχηματισμού, με τους ενδιαφερόμενους φορείς να αναγνωρίζουν τόσο την ανάγκη για συνεχή επανεφεύρεση όσο και την ανάγκη για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο Bδημιουργούν, προσφέρουν και αποτυπώνουν οικονομική αξία.

Περισσότερα για τις εξελίξεις και προβλέψεις για το μέλλον της βιομηχανίας θα έχει την ευκαιρία να μάθει το κοινό που θα παραβρεθεί στο 18ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας, στις 27 Μαρτίου 2024 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia, και ακούστε από κοντά την Ιωάννα Χαραλάμπους Director, PwC Κύπρου να αναλύει τα ευρήματα της έρευνας και να παρέχει πολύτιμα εργαλεία που ενισχύουν τον τρόπο που δημιουργείτε, προσφέρετε και αποτυπώνετε την οικονομική σας αξία στην αγορά.

Η παρουσίαση, που φέρει τον τίτλο «Εξελίξεις και μετασχηματισμός του κλάδου ακινήτων κατά το 2023 και αναδυόμενες τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές» θα επικεντρωθεί στην ανάλυση των βασικών εξελίξεων του κλάδου κατά τη διάρκεια του 2023 καθώς και των αναδυόμενων τάσεων που παρατηρούνται στις ευρωπαϊκές αγορές, μέσα από τους φακούς της ανάλυσης της PwC.

Εξειδίκευση και γνώση

Η Ιωάννα Χαραλάμπους είναι Επιχειρησιακή Διευθύντρια στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της PwC Κύπρου και ειδικεύεται στον τομέα Ανάπτυξης Γης και Ακινήτων. Η Ιωάννα Χαραλάμπους σπούδασε BSc Mathematics with Management στο Imperial College του Λονδίνου και στη συνέχεια, απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Investment Management από το Cass Business School του Πανεπιστημίου City στο Λονδίνο.

Είναι μέλος του RICS και ICAEW καθώς επίσης και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Έχει εκτενή εμπειρία, πέραν των 12 χρόνων στην χρηματοοικονομική ανάλυση, ετοιμασία μελετών βιωσιμότητας και επιχειρηματικών σχεδίων για προτεινόμενες αναπτύξεις γης και διαθέτει πρακτική εμπειρία σε μεγάλες συναλλαγές χαρτοφυλακίων ακινήτων, παρέχοντας εργασίες συγχωνεύσεων και εξαγορών από πλευράς αγοράς ή πώλησης. Είναι επίσης υπεύθυνη για την προετοιμασία του “Cyprus Real Estate Market Review” που εκδίδεται ετησίως από τη PwC και παρουσιάζει τις τρέχουσες εξελίξεις και τις τελευταίες τάσεις στην αγορά ακινήτων.

Από την ιδέα στην εκτέλεση έργων

Το Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που παρουσιάζει η Altia περιλαμβάνει για άλλη μια χρονιά πλούσια θεματολογία. Στο επίκεντρό της βρίσκεται η κατασκευή, ο σχεδιασμός και τη διακόσμηση κτιρίων. Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει όλους τους εμπλεκόμενους του τομέα, ενώνοντας την ιδέα με την εκτέλεση των έργων.

Στα βασικά ζητήματα προς ανάλυση οι εξελίξεις στον χώρο των ακινήτων και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που θα παρουσιάσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος θα είναι από τους ομιλητές του θεσμού.

Θα συζητηθεί, επιπρόσθετα, το μέλλον του Real Estate σε Κύπρο αλλά και Ευρώπη, ενώ, σε τοπικό επίπεδο ανάλυση θα γίνει και ως προς πώς αλλάζει η διαδικασία αδειοδότησης με το νέο Σύστημα Αδειών.

Συζητήσεις Στρογγυλής Τραπέζης θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα όπως το τι σημαίνει για τους επαγγελματίες του τομέα το νέο σύστημα αδειοδότησης και πώς γίνεται η διαχείριση των έργον υπό το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών.

Στο πλαίσιο πάνελ οι ομιλητές θα προχωρήσουν επίσης σε εισηγήσεις για άμβλυνση του προβλήματος του εργατικού δυναμικού όπως και σε κατάθεση απόψεων σχετικά με την κατασκευαστική βιομηχανία σε ρυθμούς υπερθέρμανσης.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε, ακόμα, το πώς η τεχνολογία μετασχηματίζει τον τομέα του real estate (Proptech) και ποιες είναι οι ευκαιρίες και προοπτικές από τα κτίρια του μέλλοντος.

Ποιους αφορά η διοργάνωση

Το Συνέδριο και η Έκθεση απευθύνονται σε:

  • Εταιρείες Ανάπτυξης Γης
  • Κατασκευαστικές Εταιρείες
  • Εργολάβους
  • Κτηματομεσιτικά Γραφεία
  • Εκτιμητές ακινήτων
  • Μελετητές
    • Αρχιτέκτονες o Πολιτικοί Μηχανικοί
    • Άλλοι εξειδικευμένοι μελετητές
  • Σχεδιαστές εσωτερικού χώρου
  • Εταιρείες Υλικών Οικοδομής: Παραγωγοί, Εισαγωγείς, Διανομείς Υλικών Οικοδομής
  • Σχετικές Κυβερνητικές Υπηρεσίες και Ρυθμιστικές Αρχές
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς και Επαγγελματικές Υπηρεσίες
  • Τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία
  • Δικηγορικά γραφεία
  • Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων
  • Θεσμικούς Επενδυτές

Πληροφορίες

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Altia

Στρατηγικός συνεργάτης: PwC Κύπρου

Χορηγός της συζήτησης «Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων»: ECOMMBX

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): ΙMR/University of NicosiaTM , MUSKITA Aluminium Industries, Volcano Stores

Εκθέτες (μέχρι σήμερα): Bolsterup, NetU

Με την στήριξη (μέχρι σήμερα): Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, RICS, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Σύνδεσμος Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου (ΣΕΕΟΚΚ), Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (Σ.Κ.Ε.Κ.)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ο ρόλος της διαγνωστικής ακτινολογίας στη πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου προστάτη
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο & Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος: Συνέδριο Νομικού Δικαίου»
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ