Επιμένει το Κίεβο για το μακελειό στη Μόσχα-«Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται»

Η Ουκρανία δεν εμπλέκεται στη χθεσινή επίθεση κοντά στη Μόσχα και οι ισχυρισμοί περί μιας ουκρανικής σύνδεσης «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανέφερε πως «και οι τέσσερις τρομοκράτες» πίσω από την επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα συνελήφθησαν, ενώ κατευθύνονταν προς τα ουκρανικά σύνορα και ότι είχαν επαφές με την Ουκρανία.

«Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη ψέμα από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν αντέχει σε καμία κριτική», δήλωσε στο Reuters ο Αντρίι Γιούσοφ, της Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Ουκρανία φυσικά δεν εμπλέκεται σε αυτήν την τρομοκρατική επίθεση. Η Ουκρανία υπερασπίζεται την εδαφική κυριαρχία της από τους Ρώσους εισβολείς, απελευθερώνει τα δικά της εδάφη και πολεμάει με τον στρατό των κατακτητών και εναντίον στρατιωτικών στόχων, όχι αμάχων».

Οι δηλώσεις του ακολουθούν εκείνες του προεδρικού συμβούλου Μικαΐλο Ποντόλιακ, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε ουκρανική σχέση σε τοποθέτησή του χθες το βράδυ και εκ νέου σήμερα. Ο Ποντόλιακ έγραψε σήμερα στο Χ ότι «οποιαδήποτε απόπειρα να συνδεθεί η Ουκρανία στην τρομοκρατική επίθεση είναι απολύτως αβάσιμη».

«Αναμέναμε αυτήν την εκδοχή από τους Ρώσους αξιωματούχους, δηλαδή το «ουκρανικό σενάριο», σημείωσε ο Ποντόλιακ. «Οι δηλώσεις των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών σχετικά με την Ουκρανία είναι απολύτως αβάσιμες και παράλογες». «Η Ουκρανία δεν έχει την παραμικρή σχέση με το περιστατικό», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Πέθανε ο 61χρονος που τον κατάπιε το MRI στις ΗΠΑ-«Φορούσε αλυσίδα εννέα κιλών»
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές σε σχολείο-Ένας νεκρός
Ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε στόχους των Χούθι στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη
«Αν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν»-Η ΕΕ ετοιμάζει αντεπίθεση στους δασμούς του Τραμπ, με το βλέμμα στην... έσχατη λύση
Προτείνει τέλος 20 ευρώ για αφίξεις πολιτών εκτός ΕΕ που εξαιρούνται από την υποχρέωση θεώρησης η Κομισιόν
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια μπροστά σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο στο Λονδίνο
Νέες συνομιλίες του Ιράν με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα από επιδρομές του Ισραήλ σε αμάχους που περίμεναν βοήθεια
Αποτροπή τρομοκρατικής συνωμοσίας στο Κάιρο-Τρεις νεκροί σε ανταλλαγή πυρών
Οργισμένος ο Λευκός Οίκος με τον Νετανιάχου μετά τις επιθέσεις στη Συρία-«Συμπεριφέρεται σαν τρελός»