Βίντεο ντοκουμέντο με την ανάκριση συλληφθέντα για το μακελλειό στη Μόσχα-«Πυροβολούσαμε ανθρώπους για 5.000»

Βίντεο ντοκουμέντο από την ανάκριση ενός εκ των συλληφθέντων για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε συναυλικό χώρο στη Μόσχα, δημοσιεύτηκε στο Telegram από την αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT.

Στις συγκλονιστικές εικόνες φαίνεται πως ο συλληφθέντας είναι δεμένος στο πάτωμα, με Ρώσους αξιωματικούς να βρίσκονται γύρω του και να του πατάνε την πλάτη.

Στη συνέχεια, φαίνεται πως απαντάει σε ερωτήσεις που του κάνουν για το τρομοκρατικό χτύπημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 143 άνθρωποι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δημοσιεύει το Ria Novosti.

Ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται πως είναι από το Τατζικιστάν και προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα δέντρο κατά την καταδίωξη του οχήματος, στο οποίο επέβαιναν οι δράστε, και στη συνέχεια συνελήφθη.

Όπως αναφέρει στο βίντεο, πέταξε από την Τουρκία στη Ρωσία στις αρχές του Μαρτίου και προσελήφθη μέσω του Telegram για να πραγματοποιήσει την επίθεση, με ανταμοιβή χρήματα που θα εισέπραττε.

Το γεγονός πως τουλάχιστον ένας από τους δράστες έφυγε από την Τουρκία σχολιάζεται και στα τουρκικά ΜΜΕ, με την ημερομηνία να είναι 4 Μαρτίου, όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Στο βίντεο ακολουθεί ο εξής διάλογος με έναν άνδρα των δυνάμεων ασφαλείας:

Είπες ότι έφτασες από την Τουρκία; Τι έκανες εκεί;

- Κάποια έγγραφα για διαμονή στη Ρωσία.

Τι κάνατε χθες στο Crocus;

- Πυροβολούσαμε.

Πυροβολούσατε τι;

-Πυροβολούσαμε ανθρώπους. Για τα λεφτά.

Πόσα χρήματα?

- Περίπου 5.000 ευρώ.

Ποιος πληρώνει για αυτό;

- Δεν υπήρξε πληρωμή. Έχω μόνο τα μισά από αυτά τα χρήματα στην τραπεζική μου κάρτα.

Πού είναι η κάρτα;

- Την έχασα στο δάσος προσπαθώντας να ξεφύγω.

Από πού είναι τα όπλα;

- Μας τα έδωσαν. Δεν ξέρω ποιος. Ήταν κρυμμένα, έλαβα συντεταγμένες από ανώνυμο από το Telegram.

Γιατί σε επέλεξαν για αυτή τη δουλειάς;

- Έχω μπει στο κανάλι (στο Telegram) με μουσουλμάνο ιεροκήρυκα και ο βοηθός του μου έγραψε πριν από περίπου έναν μήνα.

Τι σου έδωσε;

- Χρήματα, για να σκοτώσω ανθρώπους σε μέρος που θα μου πουν.

Σημειώνεται πως το όχημα των δραστών, ένα Renault, το οποίο εντοπίστηκε από την αστυνομία στην περιφέρεια Μπριάνσκ, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.

Η στιγμή της σύλληψης ενός ακόμη υπόπτου

Στο μεταξύ το κανάλι Mash στο Τelegram ανήρτησε ένα άλλο βίντεο, που φέρεται να καταγράφει τη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στις εικόνες διακρίνονται Ρώσοι των διωκτικών υπηρεσιών με καλυμμένα τα πρόσωπα να συνοδεύουν τον ύποπτο με αιμόφυρτο το πρόσωπο. Η ανάρτηση υποστηρίζει ότι και αυτός σκόπευε να διαφύγει στην Ουκρανία.

Ένδεκα συλλήψεις υπόπτων

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε λίγο νωρίτερα, επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι 11 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση, μεταξύ των οποίων 4 που εμπλέκονται άμεσα στο μακελειό.

Οι ρωσικές υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) είπαν ότι ύποπτοι, που πιστεύεται ότι ενεπλάκησαν στο χθεσινό μακελειό στα περίχωρα της Μόσχας επιχειρούσαν να περάσουν στην Ουκρανία, όπως μεταδίδουν ρωσικά κρατικά ΜΜΕ.

«Μετά την τρομοκρατική επίθεση οι εγκληματίες σκόπευαν να περάσουν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την Ουκρανία και είχαν επαφές στην ουκρανική πλευρά», μεταδίδει το πρακτορείο ΤASS επικαλούμενο την FSB.

H Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας είπε από την πλευρά της ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή Μπριάνσκ. Το Κίεβο διά στόματος του Μικαήλο Ποντόλιακ, συμβούλου του προέδρου της Ουκρανίας, έχει αρνηθεί κάθε ανάμειξη στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Αυτοί είναι οι τέσσερις φερόμενοι δράστες

Το Baza -Μέσο που έχει στενές επαφές με τις ρωσικές Αρχές επιβολής του νόμου- δημοσιοποιεί με τη σειρά του εικόνες τεσσάρων υπόπτων, όλοι από την πρώην σοβιετική δημοκρατία του Τατζικιστάν. Πρόκειται για τους 37χρονο Μακχμαντρασούλ Νασριντίνοφ, τον 51χρονο Ριβοζίντιν Ισμόνοφ, τον 21χρονο Σοχιντζόν Σαφολζόντα και τον 29χρονο Ρουστάμ Ναζάροφ.

ypoptoi

Πηγή: Έθνος-Iefimerida

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι Ουκρανοί κατηγορούν τον Πούτιν ότι οργάνωσε το μακελειό, για να ρίξει την ευθύνη στο Κίεβο-Πάνω από 140 οι νεκροί

Δειτε Επισης

Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε άτομα με αναπηρίες-Σειρά μέτρων από Λοττίδη για άρση της διάκρισης
Γιατί ναυάγησαν οι συνομιλίες Χαμάς και Ισραήλ στο Κάιρο
Επαναλαμβάνει τα πειθαρχικά μέτρα για αντάρτες ο ΔΗΣΥ-«Θα εφαρμοστούν χωρίς εξαιρέσεις»
LIVE/Δικαστήριο: Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί το κινητό του Θανάση
Μαρτυρίες για την εν ψυχρώ εκτέλεση στον Βύρωνα-«Τον πυροβόλησαν σχεδόν εν κινήσει από τη μηχανή»
Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά σε υποστατικά και οικοδομές στην Ανάγεια
Ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί στη Γάζα μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών
Τριανταοκτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία από τις 24 Απριλίου (pic)
Mικρές εστίες φωτιάς στη Λεμεσό-Στη μάχη δύο εναέρια μέσα
Ενέδρα θανάτου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το φονικό στον Βύρωνα-Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπουν οι Αρχές