Συλλυπητήριά Συμβουλίου Ασφαλείας ΗΕ μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, και προέτρεψε όλα τα κράτη "να συνεργαστούν ενεργά με την ρωσική Κυβέρνηση, καθώς και με όλες τις άλλες αρμόδιες αρχές" για να εντοπίσουν τους δράστες και τους υποστηρικτές "αυτών των κατακριτέων πράξεων" και να τους παραπέμψουν στη δικαιοσύνη" αναφέρεται σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Καζουγιούκι Γιαμαζάκι.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο "την αποτρόπαια και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στο Krasnogorsk, στην περιοχή της Μόσχας, στη Ρωσική Ομοσπονδία, στις 22 Μαρτίου 2024. Αυτή η κατακριτέα τρομοκρατική ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα τον οδυνηρό χαμό δεκάδων ζωών και έχει αφήσει περισσότερους από 100 τραυματίες, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση", ανέφεραν.

Εξέφρασαν τη βαθύτατη συμπαράστασή τους και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στον ρωσικό λαό και ευχήθηκαν ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες. Επιπλέον, επιβεβαίωσαν ότι η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της αποτελεί μία από τις σοβαρότερες απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπογράμμισαν την ανάγκη να λογοδοτήσουν οι δράστες, οι διοργανωτές, οι χρηματοδότες και οι χορηγοί αυτών των καταδικαστέων τρομοκρατικών ενεργειών και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Επιπλέον, κάλεσαν όλα τα κράτη, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, να συνεργαστούν ενεργά με την ρωσική Κυβέρνηση, καθώς και με όλες τις άλλες αρμόδιες αρχές.

Επανέλαβαν ότι οι όποιες τρομοκρατικές ενέργειες είναι εγκληματικές και αδικαιολόγητες, ανεξάρτητα από τα κίνητρά τους, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και από όποιον διαπράττονται και επαναβεβαίωσαν την ανάγκη για όλα τα κράτη να καταπολεμήσουν με κάθε μέσο, σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και άλλες υποχρεώσεις, βάσει του διεθνούς δικαίου, τις απειλές κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας που προκαλούνται από τρομοκρατικές ενέργειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πύραυλος της Χεζμπολάχ έφτασε στο Τελ Αβίβ και αναχαιτίστηκε-Σειρήνες στην πρωτεύουσα του Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ λόγω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Γιατί το Ozempic κοστίζει $969 στις ΗΠΑ και $59 στη Γερμανία;-Στη Γερουσία έφτασε η διαφορά
Η Κάμαλα Χάρις προηγείται με διαφορά έξι μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ
Σε 419 ανήλθε ο αριθμός των θανάτων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ
Πρώην ποπ σταρ έγινε σύμβουλος και τρελαίνει το ΥΠΟΙΚ του Ηνωμένου Βασιλείου
Η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο τις ισχυρότερες ρουκέτες Fadi
Πληθαίνουν οι σόλο εμφανίσεις του πρίγκιπα Χάρι-Ειδικοί εξηγούν τους λόγους που «χάθηκε» η Μέγκαν
Νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο δύο μέλη του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
O Τζο Μπάιντεν ζητά από τους πολίτες του κόσμου να μην υποτάσσονται στην απόγνωση μπροστά στους πολέμους