Για Μέση Ανατολή και ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα συζητά στα ΗΑΕ ο Κόμπος

Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής βοήθειας μέσω του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου, θα είναι στο επίκεντρο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί σήμερα στα ΗΑΕ o ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κόμπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan και την Υφυπουργό Διεθνούς Συνεργασίας Reem Ebrahim Al Hashimy.

Ακολούθως ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για το Καζακστάν, όπου τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών Murat Nurtleu.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα Αστάνα ο κ. Κόμπος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Nurtleu, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων, μετά το πέρας των οποίων οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Καζακστάν, οι εξελίξεις στο Kυπριακό, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καζακστάν, οι περιφερειακές εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κεντρική Ασία, καθώς και οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αστάνα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev, τον Πρόεδρο της Γερουσίας Maulen Ashimbayev, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας Berik Asylov.

Ο κ. Κόμπος θα επισκεφθεί επίσης το Astana International Financial Centre.

Δειτε Επισης

Υπό έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αναρίτας-Κάηκαν ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση
Το ψευδοκράτος παραχωρεί 166 νέες «υπηκοότητες»
Λαμβάνονται καταθέσεις για τους πυροβολισμούς σε εταιρεία στη Λεμεσό-Νέες έρευνες στο σημείο
Υποστηρίζει πως ζήτησε τρεις φορές συγγνώμη ο Τυχικός-Διαμηνύει ότι θίγει την αξιοπρέπειά του ο λίβελος πίστεως
Πλήγηκαν πέντε βασικά κέντρα του οργανισμού της 62χρονης που έλαβε λάθος αίμα-Δεν έχει επαφή με το περιβάλλον
Ένοχος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια ο Μανώλης Καλομοίρης-Ο πατέρας του το ένα θύμα
Βατό το γραπτό των Νέων Ελληνικών, δυσκολία στις λεξιλογικές-Τα παράπονα μαθητών για την ύλη
Πώς ο καβγάς Μασκ-Τραμπ απειλεί να εκτροχιάσει το διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ
Έντεκα διακινητές και μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές-Συνελήφθησαν από τις Βάσεις
Ουκρανική αντεπίθεση στη Ρωσία-Drones χτύπησαν αποθήκη καυσίμων που τροφοδοτεί βομβαρδιστικά