Διπλή επίθεση ΔΗΣΥ σε Πελεκάνο και ΕΛΑΜ-«Οι φθηνοί τακτικισμοί του ΕΛΑΜ, ενισχύουν το ΑΚΕΛ»

Το μήνυμα προς το δικό του κοινό ότι μέσω του ΕΛΑΜ ενισχύεται το ΑΚΕΛ έστειλε ο ΔΗΣΥ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ως αντίδραση στην γνωστοποίηση της υποψηφιότητας του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου του με το ΕΛΑΜ.

Ο ΔΗΣΥ φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του από το εθνικιστικό κόμμα, με το οποίο διαπίστωσε συνταύτιση απόψεων ένα υψηλόβαθμο στέλεχός του, υποδεικνύοντας ότι «με το ΕΛΑΜ, όπως και με το ΑΚΕΛ, μας χωρίζουν αγεφύρωτες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές». Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον Μάριο Πελεκάνο ότι αποφάσισε για προσωπικούς του λόγους, να απογοητεύσει όσους τον εμπιστεύτηκαν», διαμηνύοντας ότι «ο Συναγερμός κόσμος γνωρίζει πολύ καλά να προτατεύει την παράταξή του».

«Στον Δημοκρατικό Συναγερμό γνωρίζουμε καλά τις αρχές και τις αξίες μας, και τι μας διακρίνει από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Σχετικά με τη Δημοκρατία, την Ευρώπη, το κυπριακό, τις ατομικές ελευθερίες, την οικονομία και την κοινωνία, πιστοί στην ιδρυτική μας διακήρυξη. Με το ΕΛΑΜ, όπως και με το ΑΚΕΛ, μας χωρίζουν αγεφύρωτες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές», ανέφερε ο ΔΗΣΥ.

«Μέχρι προχτές ο Μάριος Πελεκάνος αντιπαρατίθετο με το ΕΛΑΜ στα Μέσα Ενημέρωσης. Λυπούμαστε που σήμερα αποφάσισε, για προσωπικούς του λόγους, να απογοητεύσει όσους τον εμπιστεύτηκαν», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, «οι φθηνοί τακτικισμοί του ΕΛΑΜ για πρόσκαιρη αλίευση ψήφων, ουσιαστικά ενισχύουν το ΑΚΕΛ». «Ο Συναγερμικός κόσμος γνωρίζει πολύ καλά να προστατεύει την Παράταξή του. Με δύναμή του τα χιλιάδες στελέχη του, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι και πάλι η πρώτη και πρωταγωνιστική δύναμη του τόπου», τόνισε.

Καταληκτικά, ο ΔΗΣΥ ενημέρωσε πως, «όπως σε κάθε περίπτωση που μέλος μας θέτει υποψηφιότητα με άλλο κόμμα, έτσι και ο κ. Πελεκάνος αφαιρείται αυτόματα από το αρχείο μελών της Παράταξης».

Σε γραπτή της δήλωση, με ιδιαίτερα έντονο ύφος, η πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, ύψωσε ως ασπίδα τον κόσμο του ΔΗΣΥ, υποδεικνύοντας πως «η παράταξη είναι πεδίο προσφοράς και όχι όχημα ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών».

«Ο ιδρυτής μας και οι δεκάδες χιλιάδες συναγωνιστές που έκαναν τον Δημοκρατικό Συναγερμό πρωταγωνιστική δύναμη στη χώρα, μας έμαθαν να βλέπουμε την παράταξη ως πεδίο προσφοράς, όχι ως όχημα ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να ακολουθούμε το παράδειγμά τους. Να αξιοποιούμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό για να δίνουμε, όχι να παίρνουμε. Αυτοί οι δεκάδες χιλιάδες συναγωνιστές που βρίσκονται στις πόλεις και τις κοινότητες, στο εξής θα γίνουν ασπίδα απέναντι σε κάθε είδους υπονόμευση, σε κάθε είδους σχεδιασμό που επιχειρεί να καταστρέψει ό,τι έκτισαν με κόπο. Όσοι υποτιμούν τη νοημοσύνη τους, προδίδουν την εμπιστοσύνη τους και εκμεταλλεύονται την ανοχή τους κάνουν μοιραίο λάθος».

Καταλήγοντας, η Αννίτα Δημητρίου επεσήμανε ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα βρίσκεται πάντοτε απέναντι στον αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό των άκρων. Και στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου, με τις ιδέες και τις θέσεις του, θα βγει νικητής και πιο δυνατός».

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία
Σύσταση κοινής επιτροπής για τις περιουσίες προτείνει ο Όζερσαϊ
Μήνυμα Κόμπου στον Τατάρ για το ροκάνισμα χρόνου-«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε ως το φθινόπωρο σε απραξία»
Στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας
Βλέπει Φιντάν στην Άγκυρα η Ολγκίν-Ακολουθούν οι επισκέψεις σε Αθήνα και Λονδίνο
Πλάι στο Σιζόπουλο οι πρώτες δηλώσεις Αναστασίου-Προτεραιότητά του βουλευτικές και επιστροφή διαγραφέντων
Βγήκε μπροστά ο Χατζηγεωργίου και απάντησε στην ACCEPT-«Ήμουν σε γάμο, ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση»
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα