Στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ ο Μάριος Πελεκάνος-Έστειλε επιστολή παραίτησης στον ΔΗΣΥ

Στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ για τις Ευρωεκλογές θα βρίσκεται ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Μάριος Πελεκάνος, όπως ανακοίνωσε το κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Πελεκάνος απέστειλε στον ΔΗΣΥ επιστολή παραίτησής του από το κόμμα.

Ο υποψήφιος, πλέον, του ΕΛΑΜ, δήλωσε πως δεν πρόκειται για μία ευκαιριακή σχέση αλλά η συμφωνία τους βασίζεται σε ένα πλαίσιο πολιτικών θέσεων με σαφή προσανατολισμό. Από πλευράς του, το ΕΛΑΜ διευκρίνισε ότι διαφάνηκε η προοπτική συνεραγσίας στη βάση κοινών αντιλήψεων και θέσεων.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ, «στο κάλεσμα του ΕΛΑΜ για μία κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Κύπρου, ανταποκρίθηκε ο κ. Μάριος Πελεκάνος. Το όραμα της Παράταξής μας είναι η συστράτευση όλων των πολιτών που ενστερνίζονται μαζί μας κοινές ανησυχίες όσον αφορά τα σοβαρά Εθνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, όπως είναι το Κυπριακό, το Δημογραφικό και το Μεταναστευτικό. Ψηλά στην ατζέντα μας βρίσκονται επίσης οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε ζητήματα Οικονομίας και η Ακρίβεια που μαστίζει τους συμπολίτες μας».

«Για όλους τους πιο πάνω λόγους στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές εντάσσεται ο κ. Μάριος Πελεκάνος, κατόπιν απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος. Στις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν με τον κ. Πελεκάνο διαφάνηκε η προοπτική συνεργασίας στη βάση κοινών αντιλήψεων και θέσεων», αναφέρεται περαιτέρω.

«Σκοπός της ένταξης του, αποτελεί η προσπάθεια του ΕΛΑΜ να προωθήσει τα συμφέροντα της Κύπρου στην Ευρώπη, μέσω της συμμετοχής της Παράταξής μας στο Κόμμα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR)», καταλήγει το ΕΛΑΜ.

Στη δική του δήλωση, ο κ. Πελεκάνος τόνισε πως «από την πρώτη στιγμή που δέχτηκα την πρόταση από την ηγεσία του ΕΛΑΜ, συμφωνήσαμε πως η όποια συζήτηση δεν θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο μιας ευκαιριακής σχέσης, αλλά αντιθέτως σε ένα πλαίσιο πολιτικών θέσεων με σαφή προσανατολισμό».

«Η ένταξη μου στο ΕΛΑΜ εδράζεται στις διαχρονικές μου θέσεις σε ύψιστης σημασίας ζητήματα για τον κάθε Έλληνα Κύπριο, όπως είναι το μεταναστευτικό, το δημογραφικό και η προώθηση οικονομικών πολιτικών εις όφελος των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού», ανέφερε περαιτέρω.

«Για ακόμη μία φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους στάθηκαν δίπλα μου όλα τα προηγούμενα χρόνια, υποστηρίζοντας στο πρόσωπό μου κοινές θέσεις, αντιλήψεις και ανησυχίες. Με την ίδια λογική συνεχίζουμε την προσπάθειά μας», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πελεκάνος είχε αρχικά πρόθεση να κατέλθει ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με το δικό του κόμμα. Ωστόσο, όταν απέτυχε να λάβει το χρίσμα από το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, υπέβαλε την παραίτησή του από την αντιπροεδρία, με κατηγορίες περί παρασκηνίου. Έκτοτε τηρούσε αποστάσεις από το κόμμα του, ενώ δεν ανταποκρίθηκε στις δημόσιες εκκλήσεις για να κάνει δεύτερες σκέψεις. Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο τέως αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με το ΕΛΑΜ για ένταξη στο δικό του ψηφοδέλτιο.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»