Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού

Ξεκινώντας μια νέα φάση στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, η μάχη για τις δημοτικές εκλογές έχει ήδη πάρει μπρος για τα καλά. Όσοι υποψήφιοι έχουν λάβει το κομματικό χρίσμα ή έχουν πάρει την απόφαση για να κατέλθουν ως ανεξάρτητοι, βρίσκονται σε μια πολιτική κούρσα με λιγότερο από τρεις μήνες μπροστά τους για να πείσουν τις τοπικές κοινωνίες για τις ιδέες τους γύρω από έναν τόσο κρίσιμο τομέα, αυτόν την τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι πόλεις και οι δήμοι αποτελούν, άλλωστε, τον θεμέλιο λίθο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των πολιτών. Είναι τα κέντρα όπου ζούμε, εργαζόμαστε και απολαμβάνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η σωστή διατήρηση και ανάπτυξη των πόλεων είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της βιώσιμης ανάπτυξης των περιοχών τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει πάντως το debate για το μέλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Λευκωσίας και της Λεμεσού, που θα φιλοξενήσει επί σκηνής το προσεχές 18ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων.

Ο Γιάννης Αρμεύτης, Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού, Αρχιτέκτονας και ο Χαράλαμπος Προύντζος, Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας / Δικηγόρος και Διευθύνων, Συνέταιρος του δικηγορικού γραφείου Προύντζος & Προύντζος Δ.Ε.Π.Ε θα βρεθούν στο ίδιο πάνελ για να ανταλλάξουν απόψεις για τις δύο πόλεις. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση, θα έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν το στίγμα της κατεύθυνσής που θα ακολουθήσουν σε περίπτωση εκλογής τους καθώς και τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τη σημερινή εποχή οι δύο πόλεις.

Ένα γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε

Debate, παρουσιάσεις, ομιλίες. Το 18ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που παρουσιάζει η Altia θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia θα τα έχει όλα. Περιλαμβάνει μια πλούσια θεματολογία με επίκεντρο την κατασκευή, τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση κτιρίων και ανοίγει σύντομα τις πόρτες του για να φιλοξενήσει όλους τους εμπλεκόμενους του τομέα, ενώνοντας την ιδέα με την εκτέλεση των έργων.

Στα βασικά ζητήματα προς ανάλυση οι εξελίξεις στον χώρο των ακινήτων και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που θα παρουσιάσει ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος θα είναι από τους ομιλητές του θεσμού.

Θα συζητηθεί, επιπρόσθετα, το μέλλον του Real Estate σε Κύπρο αλλά και Ευρώπη, ενώ, σε τοπικό επίπεδο ανάλυση θα γίνει και ως προς πώς αλλάζει η διαδικασία αδειοδότησης με το νέο Σύστημα Αδειών.

Συζητήσεις Στρογγυλής Τραπέζης θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα όπως το τι σημαίνει για τους επαγγελματίες του τομέα το νέο σύστημα αδειοδότησης και πώς γίνεται η διαχείριση των έργον υπό το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών.

Στο πλαίσιο πάνελ οι ομιλητές θα προχωρήσουν επίσης σε εισηγήσεις για άμβλυνση του προβλήματος του εργατικού δυναμικού όπως και σε κατάθεση απόψεων σχετικά με την κατασκευαστική βιομηχανία σε ρυθμούς υπερθέρμανσης.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε, τέλος, το πώς η τεχνολογία μετασχηματίζει τον τομέα του real estate (Proptech) και ποιες είναι οι ευκαιρίες και προοπτικές από τα κτίρια του μέλλοντος.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο και η Έκθεση απευθύνονται σε:

  • Εταιρείες Ανάπτυξης Γης
  • Κατασκευαστικές Εταιρείες
  • Εργολάβους
  • Κτηματομεσιτικά Γραφεία
  • Εκτιμητές ακινήτων
  • Μελετητές
  • Αρχιτέκτονες o Πολιτικοί Μηχανικοί
  • Άλλοι εξειδικευμένοι μελετητές
  • Σχεδιαστές εσωτερικού χώρου
  • Εταιρείες Υλικών Οικοδομής: Παραγωγοί, Εισαγωγείς, Διανομείς Υλικών Οικοδομής
  • Σχετικές Κυβερνητικές Υπηρεσίες και Ρυθμιστικές Αρχές
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς και Επαγγελματικές Υπηρεσίες
  • Τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά/ελεγκτικά/φοροτεχνικά γραφεία
  • Δικηγορικά γραφεία
  • Εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων
  • Θεσμικούς Επενδυτές

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Altia

Στρατηγικός συνεργάτης: PwC Κύπρου

Χορηγός της συζήτησης «Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων»: ECOMMBX

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): ΙMR/University of NicosiaTM , MUSKITA Aluminium Industries, Volcano Stores

Εκθέτες (μέχρι σήμερα): Bolsterup, NetU

Με την στήριξη (μέχρι σήμερα): Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, RICS, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου, Σύνδεσμος Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου (ΣΕΕΟΚΚ), Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (Σ.Κ.Ε.Κ.)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ο ρόλος της διαγνωστικής ακτινολογίας στη πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου προστάτη
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο & Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος: Συνέδριο Νομικού Δικαίου»
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ