Οργίλη αντίδραση από την οικογένεια του Ανδρέα που έσβησε στο θανατηφόρο του 2012-«Φτάνει να μας κοροϊδεύετε»

Βγαίνει μπροστά η οικογένεια του 17χρονου, Ανδρέα Λοΐζου, που έσβησε στο θανατηφόρο του 2012, με την υπόθεση να οδηγείται στα συρτάρια των ανεξιχνίαστων υποθέσεων, μέχρι που ήρθε ξανά στο προσκήνιο και ανάγκασε τις Αρχές να ανοίξουν ξανά τον φάκελο.

Μετά τα όσα διατυπώθηκαν και τις σκιές για συγκάλυψη, η οικογένεια ζήτησε εκ νέου έρευνα, έπειτα από την οποία ο επικεφαλής της τετραμελούς ομάδας που διορίστηκε, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Θεμιστός Αρναούτης, εισηγήθηκε την ποινική δίωξη επτά αστυνομικών και του 21χρονου οδηγού που συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα του 17χρονου.

Ωστόσο, η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε τελικά την ποινική δίωξη του ανακριτή της υπόθεσης, ο οποίος θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για εσκεμμένη παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος.

Μάλιστα υπενθυμίζεται πως, στην ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία ανέφερε ότι, ενώ γνώριζε πως έπρεπε να προβεί σε συγκεκριμένες ουσιώδεις ενέργειες παρέλειψε να προβεί, με αποτέλεσμα η έρευνα που διεξήχθη κατά τον ουσιώδη χρόνο να μην ήταν άρτια και οδήγησε την υπόθεση σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους αστυνομικούς, η Νομική Υπηρεσία είχε αναφέρει πως δεν διαπιστώθηκε εσκεμμένη παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείτο η ποινική δίωξη τους, ενώ αναφορικά με τον 21χρονο είχε αναφέρει πως, δικαιολογείτο η δίωξη του κατά τον ουσιώδη χρόνο, ωστόσο δεν μπορεί να ασκηθεί στην παρούσα φάση λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιβεβαιώθηκε η πλημμελής διερεύνηση για θανατηφόρο 2012-Τα τέσσερα σημεία της ΝΥ και τα συμπεράσματα

Στη σκιά της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα, εξέδωσε ανακοίνωση η οικογένεια του θύματος, η οποία εκφράζει την απογοήτευση της για το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε δίωξη στον 21χρονο οδηγό, ενώ κάνει λόγο για κοροϊδία.

Υπενθυμίζεται ότι, η πορεία του 21χρονου οδηγού ανακόπηκε από άγνωστη γυναίκα, η οποία στη συνέχεια εγκατέλειψε τη σκηνή και όπως διαφάνηκε δεν έγιναν οι απαραίτητες έρευνες κατά τον ουσιώδη χρόνο για εντοπισμό της.

Η οικογένεια σε ανακοίνωση της αναφέρει πως, «βλέποντας την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα μετά από την έρευνα της Αστυνομίας, ο ένας από τους δύο κύριους φονιάδες του Αντρέα μας δεν διώκεται ποινικά για άλλη μια φορά. Η άλλη δεν βρέθηκε ως δια μαγείας από την έρευνα που είχε κάνει η τέλεια Αστυνομία μας τότε, εκείνη τη μοιραία βραδιά. Η απόφαση αυτή μας προκαλεί μεγάλη πικρία και θλίψη γιατί μένει και πάλι ατιμώρητος ο ένας από τους δύο κύριους αίτιους που ευθύνεται για τον θάνατο του Αντρέα μας».

Παράλληλα η οικογένεια αναφέρει πως, «οι δολοφόνοι του δεν πληρώνουν για τις πράξεις τους και κάνουν την ζωούλα τους όμορφα και ωραία σαν να μην έγινε τίποτα. Ενώ εμάς, μας διέλυσαν την οικογένεια μας. Πρώτα τον Αντρέα μας και πίσω του ο σύζυγος, πατέρας μας αρρώστησε από το μαράζι του και έφυγε και αυτός. Διαλύοντας μας ψυχικά και πνευματικά την ζωή μας, στερώντας μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Περαιτέρω η οικογένεια απαιτεί σωστή και δίκαιη δικαιοσύνη και όσοι έφταιξαν να πληρώσουν με τη δικαιοσύνη. «φτάνει να μας κοροϊδεύετε 12 ολόκληρα χρόνια!!! Καθαρίστε επιτέλους τον στάβλο του Αυγεία. Φτάνει να κοροϊδεύετε εμάς και ολόκληρο τον κυπριακό λαό! Δεν θέλουμε να μεγαλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας σε τέτοια κοινωνία όπου δεν υπάρχει σωστή δικαιοσύνη. Σήμερα είναι ο Ανδρέας μας, ο Θανάσης μας, αύριο θα είναι κάποιο άλλο παιδί. Η δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει για όλους και όχι επιλεκτικά. Κάποιοι ήρωες θυσιάστηκαν για να υπάρχει αυτή η Δημοκρατία σήμερα και κάποιοι άλλοι την καταπατούν με τον χειρότερο τρόπο. Αλλά, ''ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο''. Όσοι δεν πληρώσουν από την δικαιοσύνη, από τον Θεό δεν θα γλιτώσουν. Ξέρει πώς θα τους δικάσει όταν έρθει η ώρα τους. Από τον Θεό δεν θα γλιτώσει κανείς γιατί αυτός είναι ο τέλειος δικαστής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίωξη ενός μόνου κρίκου στην αλυσίδα της πλημμελούς διερεύνησης-Έλεγε πως είχαν γίνει όλες έρευνες ο Αρχηγός

Δειτε Επισης

Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Άλλος ένας εμπρησμός-Έκαψαν μοτοσικλέτα στη Λευκωσία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ
Εξελίξεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Συνέλαβε οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία
Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό