Εξήγγειλε επίσημα για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας ο Γιωρκάτζης

Με ένα βίντεο, μπροστά από τα ενετικά τείχη της Λευκωσίας, εξήγγειλε επίσημα την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Εστίασε στις αρμοδιότητες του νέου ρόλου που διεκδικεί, αλλά και στα επιτεύγματά του, δηλώνοντας ότι «αλλάξαμε τη Λευκωσία στην πράξη», εκφράζοντας περηφάνεια.

«Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο πρέπει να πετύχει. H δημιουργία του νέου θεσμού των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση», ανέφερε. «Για πρώτη φορά, όλη η επαρχία Λευκωσίας μπορεί να έχει ενιαίο σχεδιασμό σε μια σειρά από κρίσιμες υπηρεσίες. Ο ρόλος του Προέδρου και των συμβουλίων του οργανισμού δεν είναι διαχειριστικός», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι ο νόμος προβλέπει άμεση εκλογή του Προέδρου από τους πολίτες και µέλη του συμβουλίου αιρετούς Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Κοινοτάρχες, γιατί θα λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση και την ποιότητα της ζωής µας.

«Οι αρμοδιότητες του νέου θεσμού απαιτούν γνώσεις και εμπειρίες, τις οποίες πιστεύω ότι διαθέτω. Γι’ αυτό, εξαγγέλλω σήμερα επίσημα, την ανεξάρτητη υποψηφιότητά µου, για την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας. Τα τελευταία δύο χρόνια, ως Πρόεδρος του Προσωρινού Συμβουλίου για τον Οργανισμό, μαζί µε τον Διαχειριστή και τα µέλη του Συμβουλίου, προχωρήσαμε σε ουσιαστικές ενέργειες µε στόχο την ομαλή επιχειρησιακή μετάβαση», σημείωσε ο κ. Γιωρκάτζης.

«Χρειάζεται όραμα και πολιτική βούληση. Αποτελεσματικότητα, ικανότητα συνεννόησης και σύνθεσης απόψεων σε πολιτικά σώματα. Πάνω απ’ όλα, χρειάζεται να είμαστε κοντά στους πολίτες», υπογράμμισε. «Έτσι πολιτεύτηκα τα τελευταία 12 χρόνια ως Δήμαρχος Λευκωσίας. Και είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε, μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Είμαι περήφανος γιατί µε τα έργα που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αφήνω την πόλη µας καλύτερη απ’ ό,τι την είχαμε παραλάβει. Αλλάξαμε τη Λευκωσία στην πράξη», τόνισε ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Επεσήμανε πως οι αλλαγές που επέρχονται µε τη μεταρρύθμιση, καθιστούν τις εκλογές της 9ης Ιουνίου καθοριστικές για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ παραδέχθηκε πως η αρχή δεν θα είναι εύκολη. «Με εχέγγυο όμως όσα πετύχαμε στον Δήμο Λευκωσίας, ζητώ την εμπιστοσύνη και τη στήριξή σας, για να οικοδομήσουμε έναν Οργανισμό σύγχρονο και ευέλικτο που θα ανταποκρίνεται µε επάρκεια στις ανάγκες όλων των πολιτών της επαρχίας Λευκωσίας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις