Ξεπέρασαν τις 1,750 οι αιτήσεις για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους»-«Θα ικανοποιηθούν όλοι»

Ξεπέρασαν τις 1,750 οι αιτήσεις για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους», που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου, με την Κυβέρνηση να τονίζει πως υπάρχει επάρκεια για 2,000 αιτήσεις, σε πιλοτική φάση, ενώ ο ολικός σχεδιασμός είναι για 6,000 συστήματα φωτοβολταϊκά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υποβλήθηκαν 1220 αιτήσεις για φωτοβολταϊκά μέσα σε λίγες ώρες

Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, «μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τις 1,750 αιτήσεις, που είναι μόνο για τα φωτοβολταϊκά. Υπάρχει πάρα πολλή ζήτηση και θέλω να επιβεβαιώσω στον κόσμο ότι ό,τι χρειάζεται σε επιπρόσθετα συστήματα και κεφάλαιο θα προσφερθεί από το ταμείο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες για τη συγκεκριμένη κατηγορία».

Εξήγησε, δε, ότι πρόκειται για ένα σχέδιο φιλόδοξης κατηγορίας, που ξεκίνησε πολλούς μήνες προηγουμένως. «Η προσπάθεια ήταν με γνώμονα να δοθεί στον καταναλωτή κάποια λύση για την ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος, ως ένα πρώτο μέτρο και βραχυπρόθεσμα. Η ανακοίνωση είχε γίνει μέσα στον Οκτώβριο, είχαμε υποδείξει ότι μέσα στον Φεβρουάριο του 2024 θα ήταν ο μήνας εφαρμογής του. Έκτοτε είχαν γίνει πολλές προσπάθειες, έπρεπε να υποδειχθεί προϋπολογισμός και υποδείξαμε 30 εκ. ευρώ για 6,000 φωτοβολταϊκά συστήματα, έπρεπε να γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις για να γίνεται η αποπληρωμή του συστήματος με μηνιαίες δόσεις και έπρεπε να παρθούν ρυθμιστικές αποφάσεις από τη ΡΑΕΚ».

Ο κ. Παπαναστασίου επεσήμανε πως την προηγούμενη νύχτα, πριν την κυκλοφορία του σχεδίου, «είχε παρουσιάσει αστάθειες η ψηφιακή πλατφόρμα, επειδή κάναμε διάφορες δοκιμές και έπρεπε να αλλάξει ο σέρβερ που υποστήριζε τη συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα. Οι ομάδες δούλεψαν ολονυχτί για να υλοποιήσουμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί στον πολίτη και αυτό έγινε».

Αναφορικά με τον αριθμό των αιτήσεων που λαμβάνει το Υπουργείο Ενέργειας, ο κ. Παπαναστασίου υπέδειξε πως «ξεκινήσαμε πιλοτικά με 2,000 φωτοβολταϊκά συστήματα. Ο λόγος που είναι χαμηλός ο αριθμός είναι επειδή θέλαμε να δούμε ότι πράγματι η ψηφιακή πλατφόρμα είναι σταθερή στις ανάγκες που θα υπήρχαν και μέχρι στιγμής, την πλατφόρμα παρακολουθούν η ομάδα του Υπουργείου και η ιδιωτική εταιρεία που την ετοίμασε, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δουλεύει κανονικά. Περιμένουμε πότε θα συμπληρωθούν τα πρώτα 2,000 συστήματα, με συμπληρωμένες αιτήσεις δηλαδή, επειδή μέχρι στιγμής υπάρχουν και ασυμπλήρωτες αιτήσεις και θα εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται».

Ο υπουργός Μεταφορών παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τον πιλοτικό αριθμό που έχει τεθεί, ενώ υποστήριξε πως θα εξυπηρετηθούν όλοι.

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»