Ξεπέρασαν τις 1,750 οι αιτήσεις για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους»-«Θα ικανοποιηθούν όλοι»

Ξεπέρασαν τις 1,750 οι αιτήσεις για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους», που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου, με την Κυβέρνηση να τονίζει πως υπάρχει επάρκεια για 2,000 αιτήσεις, σε πιλοτική φάση, ενώ ο ολικός σχεδιασμός είναι για 6,000 συστήματα φωτοβολταϊκά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υποβλήθηκαν 1220 αιτήσεις για φωτοβολταϊκά μέσα σε λίγες ώρες

Όπως ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, «μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τις 1,750 αιτήσεις, που είναι μόνο για τα φωτοβολταϊκά. Υπάρχει πάρα πολλή ζήτηση και θέλω να επιβεβαιώσω στον κόσμο ότι ό,τι χρειάζεται σε επιπρόσθετα συστήματα και κεφάλαιο θα προσφερθεί από το ταμείο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες για τη συγκεκριμένη κατηγορία».

Εξήγησε, δε, ότι πρόκειται για ένα σχέδιο φιλόδοξης κατηγορίας, που ξεκίνησε πολλούς μήνες προηγουμένως. «Η προσπάθεια ήταν με γνώμονα να δοθεί στον καταναλωτή κάποια λύση για την ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος, ως ένα πρώτο μέτρο και βραχυπρόθεσμα. Η ανακοίνωση είχε γίνει μέσα στον Οκτώβριο, είχαμε υποδείξει ότι μέσα στον Φεβρουάριο του 2024 θα ήταν ο μήνας εφαρμογής του. Έκτοτε είχαν γίνει πολλές προσπάθειες, έπρεπε να υποδειχθεί προϋπολογισμός και υποδείξαμε 30 εκ. ευρώ για 6,000 φωτοβολταϊκά συστήματα, έπρεπε να γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις για να γίνεται η αποπληρωμή του συστήματος με μηνιαίες δόσεις και έπρεπε να παρθούν ρυθμιστικές αποφάσεις από τη ΡΑΕΚ».

Ο κ. Παπαναστασίου επεσήμανε πως την προηγούμενη νύχτα, πριν την κυκλοφορία του σχεδίου, «είχε παρουσιάσει αστάθειες η ψηφιακή πλατφόρμα, επειδή κάναμε διάφορες δοκιμές και έπρεπε να αλλάξει ο σέρβερ που υποστήριζε τη συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα. Οι ομάδες δούλεψαν ολονυχτί για να υλοποιήσουμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί στον πολίτη και αυτό έγινε».

Αναφορικά με τον αριθμό των αιτήσεων που λαμβάνει το Υπουργείο Ενέργειας, ο κ. Παπαναστασίου υπέδειξε πως «ξεκινήσαμε πιλοτικά με 2,000 φωτοβολταϊκά συστήματα. Ο λόγος που είναι χαμηλός ο αριθμός είναι επειδή θέλαμε να δούμε ότι πράγματι η ψηφιακή πλατφόρμα είναι σταθερή στις ανάγκες που θα υπήρχαν και μέχρι στιγμής, την πλατφόρμα παρακολουθούν η ομάδα του Υπουργείου και η ιδιωτική εταιρεία που την ετοίμασε, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δουλεύει κανονικά. Περιμένουμε πότε θα συμπληρωθούν τα πρώτα 2,000 συστήματα, με συμπληρωμένες αιτήσεις δηλαδή, επειδή μέχρι στιγμής υπάρχουν και ασυμπλήρωτες αιτήσεις και θα εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται».

Ο υπουργός Μεταφορών παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τον πιλοτικό αριθμό που έχει τεθεί, ενώ υποστήριξε πως θα εξυπηρετηθούν όλοι.

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»