Με μπάζα από βομβαρδισμένα κτίρια έστησε προβλήτα η WCK-Βαριά μηχανήματα στη δεύτερη αποστολή

Η World Central Kitchen παρέδωσε την Τρίτη σχεδόν 200 τόνους τροφίμων σε κοινότητες στη βόρεια Γάζα που έφτασαν με την πρώτη αποστολή θαλάσσιας βοήθειας από Κύπρο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΜΚΟ.

Επισημαίνεται ότι τα τρόφιμα που έφτασαν σε οικογένειες που είναι στο φάσμα του λιμού έφτασε με το πρώτο ανθρωπιστικό φορτίο που προσέγγισε στην ακτή της Γάζας εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Μαζί με τοπικούς και διεθνείς εταίρους, η WCK έχει προσφέρει περισσότερα από 39 εκατομμύρια γεύματα από ξηρά, θάλασσα και αέρα σε Παλαιστίνιους που έχουν ανάγκη.

«Η σημερινή παράδοση ρυζιού, αλευριού, οσπρίων, λαχανικών και πρωτεϊνών σε οικογένειες στο βορρά, όπου η πρόσβαση σε βοήθεια είναι πολύ περιορισμένη, αποδεικνύει ότι τα τρόφιμα που χρειάζονται (οι κάτοικοι) απελπιστικά,  μπορούν να παραδοθούν δια θαλάσσης. Εκτός από το φαγητό που έφτασε με το σκάφος Open Arms, η σημερινή συνοδεία προς τα βόρεια, μετέφερε επίσης έτοιμα γεύματα», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι για μήνες οι ομάδες της WCK εργάζονται ασταμάτητα για να ανοίξουν αυτή την οδό θαλάσσιας βοήθειας στη Γάζα και προμηθεύουν και φορτώνουν τρόφιμα σε βάρκες στην Κύπρο.

Αναφέρεται ότι κατασκεύασαν και τη δική τους προβλήτα στη Γάζα, χρησιμοποιώντας μπάζα από βομβαρδισμένα κτίρια για την ασφαλή εκφόρτωση του φορτίου.

«Το WCK θα είναι τελικά σε θέση να παρέχει τεράστιες ποσότητες φαγητού καθημερινά στις ακτές της Γάζας», δήλωσε ο José Andrés, ιδρυτής του WCK. Προσθέτει ότι οι ομάδες της ΜΚΟ ετοιμάζονται επί του παρόντος να αποστείλουν τη δεύτερη θαλάσσια αποστολή, που θα περιλαμβάνει τρόφιμα και βαριά μηχανήματα που θα επισπεύσουν τη διαδικασία εκφόρτωσης.

Ο Jose Andres ζήτησε κατάπαυση του πυρός και άνοιγμα όσο το δυνατόν περισσότερων χερσαίων διόδων για να διασφαλιστεί ότι οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν τα γεύματα και το νερό που χρειάζονται.

Προστίθεται ότι έως τώρα η ΜΚΟ έχει αποστείλει περισσότερα από 1.500 φορτηγά αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των κοινοτήτων σε όλη τη Γάζα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πάσχα με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες-Η πρόβλεψη μέχρι την Τρίτη του Πάσχα
Επανέρχεται ο Οδυσσέας για το κέντρο δεξιώσεων-«Ο Χριστοδουλίδης θεωρεί ότι η διαπλοκή δεν είναι σοβαρό θέμα;»
Eικοσιπέντε νεκροί από ισραηλινά πλήγματα σε αντίσκηνα εκτοπισμένων στη Γάζα
Κατέθεσε για Κράτος Μαφία και Αναστασιάδη ο Πρόεδρος-«Δεν έχω κάτι να πω, ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»
Εξετάζει τα CCTV και ψάχνει μαρτυρίες για την τραγωδία στη Λεμεσό η Αστυνομία-Στο κελί ο 38χρονος
Κόπηκε στα δύο η μοτοσικλέτα του άτυχου Άγγελου-Συγκλονισμός για τους τέσσερις νεκρούς από θανατηφόρα
Ασταμάτητο το αίμα στην άσφαλτο... Τέταρτος νεκρός σε λίγες ώρες, 34χρονος ποδηλάτης το νέο θύμα (pics)
Ακόμη μία τραγωδία στην άσφαλτο... Νεκρός ο 23χρονος Άγγελος, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του
Καταθέτουν τρία μέλη του ΠΑΣΕΑ στην Ερευνητική για ΤΑΚΑΤΑ-Καλούνται με πρόσκληση οι οικογένειες των θυμάτων
Ψηφίζουν ξανά εξωτερικό οι Κύπριοι για το Πάσχα-Από Ελλάδα μέχρι Μαλδίβες και Ιαπωνία οι προορισμοί