Δεύτερη χώρα σε ποσοστό χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρος στην ΕΕ

Το 83% του πληθυσμού της Κύπρου συμμετείχε το 2023 σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως Facebook, X, Instagram, Snapchat, TikTok), σε σύγκριση με 59% κατά μέσο όρο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που συμμετείχαν σε κοινωνικά δίκτυα έχοντας προφίλ χρήστη, στέλνοντας μηνύματα ή κάνοντας αναρτήσεις, ήταν η Δανία με 91%. Η Κύπρος ήταν δεύτερη (83%) ενώ τρίτη ήταν η Ουγγαρία (81%).

Τα χαμηλότερα μερίδια συμμετοχής σε κοινωνικά δίκτυα καταγράφηκαν το 2023 στη Γαλλία (44%), τη Γερμανία (49%) και την Ιταλία (53%).

Σε επίπεδο περιφερειών (NUTS 2 και NUTS3) πάντως η συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα ήταν μεγαλύτερη από το 50% σε 224 από τις 273 περιφέρειες της ΕΕ. Η Κύπρος θεωρείται ενιαία περιφέρεια για λόγους στατιστικής ανάλυσης λόγω μεγέθους και πληθυσμού.

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στις πέντε περιφέρειες της Δανίας: την Κεντρική Γιουτλάνδη (93%), την περιφέρεια της Κοπεγχάγης (92%), τη Νότια Δανία (90%), και τη Βόρεια Γιουτλάνδη και τη Ζέελαντ (και οι δύο 89%).

Άλλες περιφέρειες της ΕΕ που ανέφεραν επίσης υψηλά ποσοστά χρήσης του διαδικτύου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν οι δύο ουγγρικές περιφέρειες της Βουδαπέστης (86%) και της Πέστης (84%), καθώς και στο Φλέβολαντ (84%) στις Κάτω Χώρες.

Τα χαμηλότερα ποσοστά, κάτω από 40%, καταγράφηκαν κυρίως στη Γαλλία και τη Γερμανία. Στη Γαλλία, αυτά τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Γουιάνα (22%), τη Μαρτινίκα (29%), τη Γουαδελούπη (30%), τη Βρετάνη (38%), την Άνω Νορμανδία (39%) και τη Βουργουνδία (40%).Στη Γερμανία, καταγράφηκαν στις περιφέρειες Σαξονία - Ανχάλντ (35%), στο Βραδεμβούργου (36%), στη Θουριγγία (38%) και στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία (40%).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό
Αποκαθίσταται ύστερα από πέντε μήνες η επικοινωνία της NASA με το Voyager 1
To TikTok περνάει στην αντεπίθεση-Επικαλείται την πρώτη τροπολογία και ετοιμάζεται για μάχη
Πώς έφτασαν οι ΗΠΑ στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok-Το παρασκήνιο του «Ψυχρού Πολέμου» με Κίνα
Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ
Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλo (pics)
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας