Έχουν παράπονο από την Ολγκίν επειδή δεν τους συνάντησε οι λεγόμενοι «κυβερνητικοί εταίροι»

Επικρίσεις επειδή δεν συναντήθηκε μαζί τους η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, διατύπωσαν ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου και ο μικρότερος «εταίρος» στην «κυβέρνηση» και Πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει σήμερα ότι σε ομιλία του στη «βουλή» χθες ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι την είδε με την αντιπροσωπεία του Κόμματος Εθνικής Ενότητας. Είπε πως κ. Ολγκίν είχε κλείσει ραντεβού μαζί του στο «υπουργείο εξωτερικών» και στην συνέχεια το ακύρωσε επειδή ήθελε να αποφύγει την δημιουργία της εντύπωσης ότι αν γινόταν στο γραφείο του η συνάντηση αυτό θα θεωρείτο ως αναγνώριση.

Θεωρεί λάθος και επικίνδυνο, πρόσθεσε, να δημιουργούνται διαφορετικές αντιλήψεις για την πολιτική που υποστηρίζουν στο Κυπριακό. «Η βάση της πολιτικής που υποστηρίζουμε είναι η 'κυριαρχική ισότητα' και το 'ισότιμο διεθνές καθεστώς'. Εάν οι δύο πλευρές καθίσουν στο τραπέζι, αυτό σημαίνει ότι θα καθίσουν ως δύο κράτη», είπε ο κ. Ερτουγρούλογλου.

Η "κυριαρχική ισότητα", συνέχισε, δεν έχει νόημα χωρίς «ισότιμο διεθνές καθεστώς».

Εκφράζοντας την άποψη ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι ήταν λανθασμένη, ο κ. Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι "οι Ελληνοκύπριοι δεν έπρεπε ποτέ να γίνουν μέλος της ΕΕ".

Στην κ. Ολγκίν, συνέχισε, ανέφεραν ξεκάθαρα ότι ο κύριος στόχος τους είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους. «Αλλά είπαμε επίσης ότι το μήνυμά μας δεν είναι πρώτα να αναγνωρίσουμε την 'τδβκ' και μετά ας διαπραγματευτούμε. Αναγνωρίστε ότι ο τουρκοκυπριακός 'λαός' είναι ένα 'κυρίαρχο ισότιμο κράτος'. Δεν χρειάζεται να το αναγνωρίσετε τώρα». Δεν τίθεται θέμα υποχώρησης από αυτή την πολιτική, κατέληξε.

Αρικλί

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, κατηγόρησε τα ΗΕ και την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ για έλλειψη ουδετερότητας, επειδή δεν συναντήθηκε με το κόμμα του, χαρακτηρίζοντας λάθος το γεγονός ότι απέφυγε να συναντηθεί με πολιτικά κόμματα που τάσσονται εναντίον της ομοσπονδίας.

«Με ποιό δικαίωμα και με ποιά αρμοδιότητα παραγνώρισε κάποια πολιτικά κόμματα», διερωτήθηκε ο κ. Αρικλί μιλώντας επίσης στη «βουλή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται κανονικά το σχέδιο Αμάλθεια-«Στόχος να δοθεί βοήθεια σε 500χιλιάδες αμάχους»
Βασιλείου: Τα πρώτα αποτελέσματα εκλογών στις 19:30 της Κυριακής
Ο ΕΟΑ Λευκωσίας εξηγεί στους πολίτες με ενημερωτικό φιλμάκι πως η ζωή τους θα καταστεί πιο εύκολη
Το deja vu του 2019, ο καλπασμός του ΕΛΑΜ και η παρακμή των παραδοσιακών κομμάτων
Οι τρεις μάχες των Ευρωεκλογών, η θολή εικόνα και η μη τυπική εκλογική συμπεριφορά
Αισιόδοξος ο Στεφάνου για τις εκλογές-«Οι κάλπες θα αναδείξουν το ΑΚΕΛ ισχυρό και δυνατό»
Σε ανασύσταση της λειτουργίας της Διπλωματικής Ακαδημίας προέβη το ΥΠΕΞ
Μερικώς τερματισμός των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων στα κατεχόμενα
Νέα ερωτηματικά για τον πληθυσμό στα κατεχόμενα-Κάνουν λόγο μέχρι και για δύο εκατομμύρια
Μήνυμα ενότητας έστειλε ο υποψήφιος Δρομολαξιάς-Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου