Δεύτερη χώρα σε ποσοστό χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρος στην ΕΕ

Το 83% του πληθυσμού της Κύπρου συμμετείχε το 2023 σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως Facebook, X, Instagram, Snapchat, TikTok), σε σύγκριση με 59% κατά μέσο όρο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που συμμετείχαν σε κοινωνικά δίκτυα έχοντας προφίλ χρήστη, στέλνοντας μηνύματα ή κάνοντας αναρτήσεις, ήταν η Δανία με 91%. Η Κύπρος ήταν δεύτερη (83%) ενώ τρίτη ήταν η Ουγγαρία (81%).

Τα χαμηλότερα μερίδια συμμετοχής σε κοινωνικά δίκτυα καταγράφηκαν το 2023 στη Γαλλία (44%), τη Γερμανία (49%) και την Ιταλία (53%).

Σε επίπεδο περιφερειών (NUTS 2 και NUTS3) πάντως η συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα ήταν μεγαλύτερη από το 50% σε 224 από τις 273 περιφέρειες της ΕΕ. Η Κύπρος θεωρείται ενιαία περιφέρεια για λόγους στατιστικής ανάλυσης λόγω μεγέθους και πληθυσμού.

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στις πέντε περιφέρειες της Δανίας: την Κεντρική Γιουτλάνδη (93%), την περιφέρεια της Κοπεγχάγης (92%), τη Νότια Δανία (90%), και τη Βόρεια Γιουτλάνδη και τη Ζέελαντ (και οι δύο 89%).

Άλλες περιφέρειες της ΕΕ που ανέφεραν επίσης υψηλά ποσοστά χρήσης του διαδικτύου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν οι δύο ουγγρικές περιφέρειες της Βουδαπέστης (86%) και της Πέστης (84%), καθώς και στο Φλέβολαντ (84%) στις Κάτω Χώρες.

Τα χαμηλότερα ποσοστά, κάτω από 40%, καταγράφηκαν κυρίως στη Γαλλία και τη Γερμανία. Στη Γαλλία, αυτά τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Γουιάνα (22%), τη Μαρτινίκα (29%), τη Γουαδελούπη (30%), τη Βρετάνη (38%), την Άνω Νορμανδία (39%) και τη Βουργουνδία (40%).Στη Γερμανία, καταγράφηκαν στις περιφέρειες Σαξονία - Ανχάλντ (35%), στο Βραδεμβούργου (36%), στη Θουριγγία (38%) και στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία (40%).

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Σφοδρότατες αντιδράσεις στον απόηχο του αιτήματος για σύλληψη Νετανιάχου-Σινουάρ
Επιβάτης του ελικοπτέρου ήταν ζωντανός για μία ώρα μετά τη συντριβή και προσπαθούσε να επικοινωνήσει
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή
Πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Λεμεσού