Εντός των επόμενων ημερών αναχωρεί το δεύτερο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια

Εντός των επόμενων ημερών θα αναχωρήσει και το δεύτερο πλοίο από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το φορτίο έχει ήδη φορτωθεί στο δεύτερο πλοίο, έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν συμφωνηθεί. Υπάρχουν παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, ακόμη και οι καιρικές συνθήκες που θα πρέπει να είναι ευνοϊκές για να μπορέσει να αναχωρήσει το δεύτερο πλοίο, επεσήμανε.

Προσθέτοντας πως, «είναι σχετική και η συνάντηση που θα συγκληθεί στην Κύπρο στις 21 Μαρτίου, με εκπροσώπους από 40 κράτη για τον απαραίτητο συντονισμό που επιβάλλεται για να μπορέσει αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και να εντατικοποιηθεί και να αυξηθεί η ροή της, αλλά και να διασφαλιστεί αυτή η συνεχής ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας

Σε ερώτηση σε ποιο επίπεδο θα γίνει η συνάντηση, ο Εκπρόσωπος απάντησε «σε τεχνοκρατικό επίπεδο», προσθέτοντας ότι «θα γίνει ανταλλαγή απόψεων ως προς την υλικοτεχνική υποστήριξη με την οποία μπορεί το κάθε κράτος να συνδράμει σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τα μεγέθη της ανθρωπιστικής βοήθεια που σήμερα έχει ανάγκη ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα είναι τέτοια που χρειάζεται η συμβολή πολλών κρατών. Κανένα κράτος από μόνο του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, πόσο μάλλον η Κύπρος».

Κληθείς να σχολιάσει ποια κράτη περιλαμβάνονται, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημείωσε ότι στα 40 κράτη περιλαμβάνονται κράτη που έχουν συνυπογράψει την Κοινή Διακήρυξη, που έχουν ήδη χαιρετίσει την υλοποίηση της πρωτοβουλίας και πολλά άλλα κράτη που έχουν πρόθεση να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Στα ΗΑΕ για τουριστική έκθεση και επενδυτικό συνέδριο ο Υφυπουργός Τουρισμού
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»