Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»

Δηλώσεις αναφορικά με το σκάνδαλο στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, που έχει πάρει διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες αλλά και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, παραχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Μιλώντας σε ομιλία του ανέφερε πως, «σε μια εποχή που δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, για να σκανδαλίσουν την πίστη των χριστιανών. Τώρα βεβαίως με όλα αυτά που ακούμε και που γίνονται και που έγιναν και θα γίνουν περισσότερο θα δοκιμαστεί η πίστης των ολιγόπιστων χριστιανών, για να γίνουν άπιστοι. Οι υπόλοιποι ας ελπίσουμε να είμεθα στους υπόλοιπους, που έχουμε περισσότερη πίστη από την ολίγη, θα ενδυναμώσει η πίστη μας, μέσα από αυτά όλα τα σκάνδαλα. Μη ξεχνάτε τι λέει στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο ο Κύριος, ''ανάγκη εστί του ελθείν τα σκάνδαλα’’. Και επειδή είναι δυσερμήνευτο το χωρίο τούτο, ποιος τόλμησε να το ερμηνεύσει. Γιατί είναι αναγκαίο στη ζωή των πιστών να έρθουν τα σκάνδαλα; Ο Απόστολος των Εθνών, ο Απόστολος Παύλος λέει στην προς Κορινθίους “ανάγκη ελθείν ίνα οι δόκιμοι φανεροί γένονται”. Για να φανερωθεί ποιοι είναι οι δόκιμοι, ποιοι είναι δηλαδή οι πραγματικοί πιστοί του Χριστού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως, «αν έχετε καταλάβει όλοι σας, κλήρος και λαός. Ο Χριστός αποφάσισε από καιρού εις καιρόν, τα τελευταία χρόνια, να κάμνει και μια εξέταση ποιοι είναι οι πιστοί του. Ποιο θα είναι το καινούριο του πλήρωμα που ετοιμάζει. Φαίνεται ότι μετά τον εμβολιασμό, που ήταν μια φοβερή δοκιμή και τώρα γίνεται φρικτή για όσους έχουν εμβολιαστεί και τα σκάνδαλα κληρικών ιδιαιτέρως αλλά και πολιτικών και νομοσχέδια που τελεσιοπυργούνται άνομα και άτυπα. Είναι μια πολύ πολύ μεγάλη δοκιμασία της πίστεως ημών.

Τι κάμνουμε εμείς; Αγρυπνούμε, επαγρυπνούμε, προσευχόμαστε, σιωπούμε, αφού όλοι λαλούν και παραλαλούν, τουλάχιτον οι πιστοί εν υπομονή λεν αυτό που λέει ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος. ‘’Χριστέ μου δώσε μου την υπομονή και την πίστη των Αγίων. Να που τώρα ήρθε η ώρα για να έχουμε την πίστη των Αγίων και την υπομονή των Αγίων και ας γίνομαι ο περίγελος των ολιγόπιστων και των απίστων. Μήπως ο Χριστός δεν έγινε; Ότι έγινε ο Χριστός, να γίνομαι και εμείς. Εμείς το αξίζουμε, γιατί εβροσκόμεθα λίγο ή πολύ εν αμαρτίες».

Δειτε Επισης

Προσπάθησαν να ξεχελάσουν 62χρονο που προσπαθούσε να πωλήσει την φωτογραφική του μηχανή
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο υπερπληθυσμό στις φυλακές η Κύπρος-Τι καταγράφει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Al Jazeera o Πετρίδης-Εγκρίθηκαν 27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατά τη θητεία του
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 18χρονου καταζητούμενου από το θανατηφόρο στη Λεμεσό (pic)
Μείωση 86% των παράτυπων αφίξεων στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια-Στα χαμηλά και οι αιτήσεις ασύλου