Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»

Δηλώσεις αναφορικά με το σκάνδαλο στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, που έχει πάρει διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες αλλά και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, παραχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Μιλώντας σε ομιλία του ανέφερε πως, «σε μια εποχή που δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, για να σκανδαλίσουν την πίστη των χριστιανών. Τώρα βεβαίως με όλα αυτά που ακούμε και που γίνονται και που έγιναν και θα γίνουν περισσότερο θα δοκιμαστεί η πίστης των ολιγόπιστων χριστιανών, για να γίνουν άπιστοι. Οι υπόλοιποι ας ελπίσουμε να είμεθα στους υπόλοιπους, που έχουμε περισσότερη πίστη από την ολίγη, θα ενδυναμώσει η πίστη μας, μέσα από αυτά όλα τα σκάνδαλα. Μη ξεχνάτε τι λέει στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο ο Κύριος, ''ανάγκη εστί του ελθείν τα σκάνδαλα’’. Και επειδή είναι δυσερμήνευτο το χωρίο τούτο, ποιος τόλμησε να το ερμηνεύσει. Γιατί είναι αναγκαίο στη ζωή των πιστών να έρθουν τα σκάνδαλα; Ο Απόστολος των Εθνών, ο Απόστολος Παύλος λέει στην προς Κορινθίους “ανάγκη ελθείν ίνα οι δόκιμοι φανεροί γένονται”. Για να φανερωθεί ποιοι είναι οι δόκιμοι, ποιοι είναι δηλαδή οι πραγματικοί πιστοί του Χριστού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως, «αν έχετε καταλάβει όλοι σας, κλήρος και λαός. Ο Χριστός αποφάσισε από καιρού εις καιρόν, τα τελευταία χρόνια, να κάμνει και μια εξέταση ποιοι είναι οι πιστοί του. Ποιο θα είναι το καινούριο του πλήρωμα που ετοιμάζει. Φαίνεται ότι μετά τον εμβολιασμό, που ήταν μια φοβερή δοκιμή και τώρα γίνεται φρικτή για όσους έχουν εμβολιαστεί και τα σκάνδαλα κληρικών ιδιαιτέρως αλλά και πολιτικών και νομοσχέδια που τελεσιοπυργούνται άνομα και άτυπα. Είναι μια πολύ πολύ μεγάλη δοκιμασία της πίστεως ημών.

Τι κάμνουμε εμείς; Αγρυπνούμε, επαγρυπνούμε, προσευχόμαστε, σιωπούμε, αφού όλοι λαλούν και παραλαλούν, τουλάχιτον οι πιστοί εν υπομονή λεν αυτό που λέει ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος. ‘’Χριστέ μου δώσε μου την υπομονή και την πίστη των Αγίων. Να που τώρα ήρθε η ώρα για να έχουμε την πίστη των Αγίων και την υπομονή των Αγίων και ας γίνομαι ο περίγελος των ολιγόπιστων και των απίστων. Μήπως ο Χριστός δεν έγινε; Ότι έγινε ο Χριστός, να γίνομαι και εμείς. Εμείς το αξίζουμε, γιατί εβροσκόμεθα λίγο ή πολύ εν αμαρτίες».

Δειτε Επισης

LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση