ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι

Επί ποδός καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας βρίσκονταν συνεργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να επιλύσουν προβλήματα, τα οποία προέκυψαν εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης που έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η Πυροσβεστική δέχθηκε 78 κλήσεις, οποίες αφορούσαν πλημμυρισμένα σπίτια, υπόγεια κατοικιών και άλλα υποστατικά, καθώς και άνοιγμα οχετών ομβρίων υδάτων, κυρίως σε Στρόβολο, Λατσιά, Τσέρι και Αγλαντζιά.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν κυρίως λόγω πλημμυρισμένων υποστατικών, πολυκατοικιών και υπογείων αλλά και για το άνοιγμα οχετών ομβρίων υδάτων, εργάστηκαν συνολικά 20 συνεργεία. Διευκρίνισε ότι από τα συνεργεία, τα οποία εργάστηκαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, τα 13 είναι της Πυροσβεστικής, τα δύο του εθελοντικού οργανισμού Support Cy, τα δύο της Πολιτικής Άμυνας, δύο από το ΕΤΕΑ και μια ομάδα από την εθελοντική οργάνωση «Παύλος».

Είπε ακόμα ότι ανακλήθηκαν άδειες μελών προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην επαρχία Λευκωσίας, ώστε να μπορέσει να υπάρξει ανταπόκριση στα περιστατικά.

«Επιστρατεύσαμε και τα συνεργεία των Δήμων κυρίως για άνοιγμα οχετών ομβρίων υδάτων», είπε και ανέφερε ακόμα ότι για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού στη Λεωφόρο Λεμεσού ενημερώθηκε και η Αστυνομία ώστε να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών, ενώ υπήρξαν και αρκετές ακινητοποιήσεις οχημάτων και ζημιές.

«Παρουσιάστηκαν προβλήματα και σε δημόσιους δρόμους, κυρίως στην Λεωφόρο Λεμεσού, όπου ενημερώθηκε και η Αστυνομία για να μπορέσει να συνδράμει λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού, η οποία δεν μπορούσε να απορροφηθεί», ανάφερε.

50

200

Όπως είπε ο κ. Κεττής, συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονταν μέχρι τις πρωινές ώρες για την διεκπαιρέωση τους.

450

55,

60

70

22

65

55

Η πρόγνωση του καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές κυρίως ώρες αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά σταδιακά στα δυτικά και τα νότια θα καταστεί ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ αλλά παροδικά στα παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά αρχικά στα δυτικά και τα νότια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή το καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές κυρίως ώρες αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι λίγο πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

*Φωτογραφίες από τη σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ»

Δειτε Επισης

Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»