Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από το βήμα μιας εορταστικής συναυλίας στην Κόκκινη Πλατεία συνεχάρη τους Ρώσους για τη 10η επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία.

«Αγαπητοί φίλοι, σας χαιρετώ όλους θερμά και σας συγχαίρω για την γιορτή -για την επανένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία», δήλωσε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος -που εξελέγη για άλλη μία 6ετία στη διακυβέρνηση της χώρας.

Τόνισε ότι η συγκεκριμένη χερσόνησος δεν είναι μόνο ένα στρατηγικά σημαντικό έδαφος ή η ιστορία ή οι παραδόσεις και η υπερηφάνεια της Ρωσίας, αλλά «είναι πάνω απ' όλα άνθρωποι».

«Οι κάτοικοι της Σεβαστούπολης, οι κάτοικοι της Κριμαίας, είναι η υπερηφάνειά μας. Έχουν κουβαλήσει την πίστη τους στην πατρίδα επί δεκαετίες. Ποτέ δεν απομακρύνθηκαν από τη Ρωσία και αυτό είναι που επέτρεψε η Κριμαία να επανέλθει ως μέρος της κοινής μας οικογένειας», δήλωσε ο Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»

875_a25f6a3b-905b-49bd-be4c-3b6fe0bf7733

Το Ντονμπάς περιοχή της... «Νέας Ρωσίας»

Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι το πρωί έλαβε μια έκθεση σχετικά με την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ροστόφ προς το Ντονιέτσκ, τη Μαριούπολη και το Μπερντιάνσκ. Υποσχέθηκε ότι σύντομα τα τρένα θα πηγαίνουν απευθείας στη Σεβαστούπολη -μέσα από ουκρανικά εδάφη- και ότι η διαδρομή αυτή θα αποτελεί μια εναλλακτική λύση για τη γέφυρα της Κριμαίας.

«Όσο για την Ομοσπονδιακή Πολιτεία της Νέας Ρωσίας, όσο για το Ντονμπάς, οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί και τότε, τις ημέρες της "Ρωσικής Άνοιξης", δήλωσαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ο δρόμος της επιστροφής στην πατρίδα τους αποδείχθηκε πιο δύσκολος, πιο τραγικός, αλλά παρ' όλα αυτά τα καταφέραμε και αυτό είναι επίσης ένα μεγάλο γεγονός στην ιστορία του κράτους μας. Τώρα εξελισσόμαστε και βαδίζουμε μαζί, νιώθοντας ο ένας την αγκαλιά του άλλου», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Ουσιαστικά, με την παραπάνω δήλωση ο Πούτιν ανακήρυξε το Ντονμπάς και άλλες κατεχόμενες περιοχές ως τη «Νέα Ρωσία».

b53f9dca-f28c-4e56-b464-5b9fc614ca8a

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην εξουσία μέχρι το 2030 ο Πούτιν-Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις στη νίκη του

Δειτε Επισης

H υπηρεσία κατασκοπείας της Ρωσίας κατηγορεί τη Σερβία ότι πoυλά πυρομαχικά στην Ουκρανία
Τι γνωρίζουμε για τη βάση Αλ Ουνέιντ με τους 8.000 Αμερικανούς στο Κατάρ στην οποία επιτέθηκαν οι Ιρανοί
Ο Νετανιάχου σέρνει τις ΗΠΑ σε έναν ακόμη δαπανηρό πόλεμο, δηλώνει η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε εμπορικό κέντρο στη Ντόχα την ώρα του αντιαεροπορικού συναγερμού
Έρευνες για τον εντοπισμό 7χρονου που έπεσε στη θάλασσα στο Φαρμακονήσι
Η Τεχεράνη αποκάλυψε τον «Khaybar», τον βαλλιστικό πύραυλο που χρησιμοποίησε πρώτη φορά κατά του Ισραήλ
Βίντεο από την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην Ντόχα
Τραμπ: Άκουσα καλά τον Μεντβέντεφ να λέει πως η Ρωσία θα στείλει πυρηνικές κεφαλές στο Ιράν;
Πούτιν: Η κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή φέρνει τον κόσμο πιο κοντά σε μεγάλο κίνδυνο
Διπλωματικό θρίλερ στα Στενά του Ορμούζ-Κλιμάκωση της κρίσης με εμπλοκή και της Κίνας