Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από το βήμα μιας εορταστικής συναυλίας στην Κόκκινη Πλατεία συνεχάρη τους Ρώσους για τη 10η επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία.

«Αγαπητοί φίλοι, σας χαιρετώ όλους θερμά και σας συγχαίρω για την γιορτή -για την επανένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία», δήλωσε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος -που εξελέγη για άλλη μία 6ετία στη διακυβέρνηση της χώρας.

Τόνισε ότι η συγκεκριμένη χερσόνησος δεν είναι μόνο ένα στρατηγικά σημαντικό έδαφος ή η ιστορία ή οι παραδόσεις και η υπερηφάνεια της Ρωσίας, αλλά «είναι πάνω απ' όλα άνθρωποι».

«Οι κάτοικοι της Σεβαστούπολης, οι κάτοικοι της Κριμαίας, είναι η υπερηφάνειά μας. Έχουν κουβαλήσει την πίστη τους στην πατρίδα επί δεκαετίες. Ποτέ δεν απομακρύνθηκαν από τη Ρωσία και αυτό είναι που επέτρεψε η Κριμαία να επανέλθει ως μέρος της κοινής μας οικογένειας», δήλωσε ο Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»

875_a25f6a3b-905b-49bd-be4c-3b6fe0bf7733

Το Ντονμπάς περιοχή της... «Νέας Ρωσίας»

Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε ότι το πρωί έλαβε μια έκθεση σχετικά με την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ροστόφ προς το Ντονιέτσκ, τη Μαριούπολη και το Μπερντιάνσκ. Υποσχέθηκε ότι σύντομα τα τρένα θα πηγαίνουν απευθείας στη Σεβαστούπολη -μέσα από ουκρανικά εδάφη- και ότι η διαδρομή αυτή θα αποτελεί μια εναλλακτική λύση για τη γέφυρα της Κριμαίας.

«Όσο για την Ομοσπονδιακή Πολιτεία της Νέας Ρωσίας, όσο για το Ντονμπάς, οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί και τότε, τις ημέρες της "Ρωσικής Άνοιξης", δήλωσαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ο δρόμος της επιστροφής στην πατρίδα τους αποδείχθηκε πιο δύσκολος, πιο τραγικός, αλλά παρ' όλα αυτά τα καταφέραμε και αυτό είναι επίσης ένα μεγάλο γεγονός στην ιστορία του κράτους μας. Τώρα εξελισσόμαστε και βαδίζουμε μαζί, νιώθοντας ο ένας την αγκαλιά του άλλου», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Ουσιαστικά, με την παραπάνω δήλωση ο Πούτιν ανακήρυξε το Ντονμπάς και άλλες κατεχόμενες περιοχές ως τη «Νέα Ρωσία».

b53f9dca-f28c-4e56-b464-5b9fc614ca8a

Πηγή: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην εξουσία μέχρι το 2030 ο Πούτιν-Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις στη νίκη του

Δειτε Επισης

Το Reuters «σφάζει» Τραμπ για το επιλεκτικό κόψιμο ΜΜΕ-Η εκπρόσωπος του Λ. Οίκου θα αποφασίζει ποιος θα τον ρωτά
Το μεγαλύτερο μαζικό «μπουγέλο» του κόσμου-Ένα πολύ διαφορετικό φεστιβάλ
Gucci, Birkin, Nike στα... πανέρια-Οι Κινέζοι απειλούν να «πλημμυρίσουν» την αγορά με είδη πολυτελείας σε εξευτελιστικές τιμές
Εκκενώθηκε το δικαστικό μέγαρο του Παρισιού λόγω απειλής για βόμβα
Έπαινοι Πούτιν στον Έλον Μασκ επειδή «είναι τρελαμένος» με τον Άρη
Πάνω από 400.000 παιδιά στη Συρία κινδυνεύουν από σοβαρό υποσιτισμό μετά την αναστολή της αμερικανικής βοήθειας
Νέα προειδοποίηση για το Ιράν-«Δεν απέχει πολύ από το να αποκτήσει ατομική βόμβα»
Οι όροι της Κίνας για την έναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ για τους δασμούς-«Να σέβεστε» λέει το Πεκίνο
Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη Γάζα και το παλαιστινιακό ΥΠΕΞ καταδικάζει «την προκλητική εισβολή» του
Γιατρός κατηγορείται για τη δολοφονία 15 ασθενών του με κοκτέιλ θανατηφόρων φαρμάκων