Στις Βρυξέλλες η Μαριλένα Ραουνά-Συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

Η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου αύριο, 19 Μαρτίου 2024, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η εξέταση της έκθεσης για τις εισηγήσεις του Συμβουλίου σχετικά με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο του 2024 και η διεξαγωγή  συζήτησης σχετικά με το Μέλλον της Ευρώπης.

Το Συμβούλιο θα προετοιμάσει, επίσης, τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 21-22 Μαρτίου 2024, όπου αναμένεται να εξεταστούν θέματα Ασφάλειας και Άμυνας, η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ζητήματα Διεύρυνσης.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων θα έχει συναντήσεις με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας και με την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας.

Η Υφυπουργός θα συμμετάσχει, επίσης, σε έκτακτη Συνεδρία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ, λόγω της πολιτικής Διεύρυνσης.

Στο περιθώριο της Συνεδρίας, η κα Ραουνά θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Alessandro Chiocchetti.

Δειτε Επισης

Μη παραδοχή απάντησαν σε όλες τις κατηγορίες Νεκτάριος και Πορφύριος
Κατακρεούργησε τη μητέρα του γιατί του είπε πως δεν εργάζεται ο 21χρονος-Έβγαλε βόλτα τα σκυλιά μετά τη δολοφονία
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα-Αισθητός και στην Κύπρο, προειδοποίηση για τσουνάμι
Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα 27χρονου
Ντρίμπλαραν τα μέτρα της Αστυνομίας στον Πριέτο οι εμπρηστές, δεν στάθηκαν εμπόδιο στους δράστες οι περιπολίες
Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτωσης καγκουρό έδωσε η νεκροτομή-Πιθανόν να μεγαλώσει ο κύκλος των εμπλεκόμενων
Έρχεται από την εξωτερική για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Διομήδους-Πυρά κατά των συμφωνηθέντων για κοινό υποψήφιο
Βαφτίζουν Airbnb πρώτες κατοικίες και επωφελούνται του ΦΠΑ-Αυξάνονται τα καταλύματα, γεμίζει η βαλίτσα των προβλημάτων
Άργησε να κυλήσει το νερό στον μύλο και δεν αποκλείονται αποκοπές-Μεγάλο crash test η ζήτηση του καλοκαιριού
Ανεξάρτητους ποινικούς κατήγορους ζητά από Εισαγγελέα η οικογένεια του Θανάση-Δείχνει τις νέες μαρτυρίες και τα ποινικά Σταυριανού