Έκλεισε τον κύκλο των επαφών της στην Κύπρο η Ολγκίν-«Ελπίζω να επιστρέψω με κάτι λίγο αργότερα»

Τη δεύτερη συνάντηση της με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη είχε σήμερα το πρωί προσωπική απεσταλμένοι του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το κυπριακό Μαρία Αγγέλα Ολγκίν. Η κυρία Ολγκίν η οποία αναχωρεί αύριο από την Κύπρο είχε μια γεμάτη εβδομάδα επαφών τόσο με τους οι δύο ηγέτες των δύο κοινοτήτων όσο και με πολιτικά κόμματα και οργανωμένα σύνολα.

Εξερχόμενη από το Προεδρικο Μέγαρο η προσωπική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτιέρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως, «είχα πολύ καλές συναντήσεις όλη την εβδομάδα και μόλις ολοκλήρωσα αυτό τον γύρο, με τον κ. Χριστοδουλίδη».

«Ελπίζω», πρόσθεσε, «να επιστρέψω με κάτι λίγο αργότερα».

Ερωτηθείσα για τους επόμενους σταθμούς της προσπάθειας της, ανέφερε πως ακόμα δεν γνωρίζει. «Νομίζω ότι θα πάω σε κάποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ίσως στην Ε.Ε.».

Ερωτηθείσα εάν η προσπάθεια της έχει χρονοδιαγραμματα, απάντησε αρνητικά. «Όχι, δουλεύω, έχω μήνες και συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου», κατέληξε.

Εξάλλου χθες, κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ από τον Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric, η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση του Τούρκου Προέδρου που απέρριπτε την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό αν αγνοηθούν τα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, επιμένοντας στη λύση των δύο κρατών. Ζήτησε από τον Εκπρόσωπο να σχολιάσει τη δήλωση, υπό το φως της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο κας Holguin να βρει κοινό έδαφος μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Απαντώντας ο κ. Dujarric είπε: «Έχουμε δει τη δήλωση. Προφανώς συνεχίζουμε μέσω του έργου της Απεσταλμένης μας και άλλων για να βρούμε αυτό το κοινό έδαφος για χάρη όλου του λαού στην Κύπρο και για χάρη και των δύο κοινοτήτων για την επίλυση ενός ζητήματος που βρίσκεται στη διεθνή ατζέντα, εδώ και αρκετό καιρό».

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Προέδρου για τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Aποτελεί καρπό συντονισμένων διπλωματικών προσπαθειών»
Παρανόησε με τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ, απειλεί με αντίποινα-«Οι επιθέσεις έχουν μετατραπεί σε τρομοκρατικές ενέργειες»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταιγίδες και χαλάζι σε διάφορες περιοχές- Καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί η Αστυνομία
Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως ειδικός απεσταλμένος της προεδρίας της ΕE για το Κυπριακό-Ικανοποίηση Προέδρου
Έκκληση βουλευτών προς Υπουργείο Παιδείας για άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών σε χώρους εξετάσεων
Άνισο πεδίο ανταγωνισμού εις βάρος των ξενοδοχείων οι αυστηροί κανονισμοί με τα Airbnb
Έγραψαν... απουσία οι βουλευτές στην Επ. Νομικών-Διακόπηκε η συζήτηση για τη νομοθεσία περί δημόσιων συγκεντρώσεων
Το φυσούν και δεν κρυώνει στα κατεχόμενα μετά την πρώτη καταδίκη για σφετερισμό-Βλέπουν πολιτικό πόλεμο
Δικαστική απόφαση εναντίον Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης για καταχρηστικές ρήτρες
Καταγγελίες χωρίς στοιχεία... Στην αντεπίθεση ο ΠΔΣ για τα περί παραβίασης κυρώσεων από δικηγορικά γραφεία