Άρχισε να ξεφορτώνει το Open Arms στη Γάζα-Ετοιμάζονται άλλοι 500 τόνοι βοήθειας στο δεύτερο πλοίο (vids&pics)

Η αμερικανική φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ξεφορτώνει το πρώτο φορτίο επισιτιστικής βοήθειας που εστάλη μέσω θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο στη Γάζα.

Σε ανάρτηση της η αρμόδια εταιρεία μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας, αναφέρει ότι άρχισε η διαδικασίας εκφόρτωσης και ότι μέχρι στιγμής παραδοθήκαν τα δύο πρώτα κιβώτια.

Η World Central Kitchen ξεφορτώνει τη φορτηγίδα που είναι συνδεδεμένη τώρα με την προβλήτα, δήλωσε η Λίντα Ροθ, εκπρόσωπος της ομάδας.

Σημειώνεται ότι, το πλοίο Open Arms, μετέφερε 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, και συγκεκριμένα τρόφιμα, στη Γάζα.

Παράλληλα, η οργάνωση αναφέρει ότι, «άρχισε να φορτώνεται στο δεύτερο πλοίο, Jennifer, που θα σταλθεί στη Γάζα, από το λιμάνι της Λάρνακας. Στο πλοίο αναμένεται να φορτωθεί ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων, η οποία έφτασε από το εξωτερικό αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Λάρνακας Γλαύκος Κληρίδης και από εκεί μεταφέρθηκε σε αποθήκη στο λιμάνι Λάρνακας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που θα μεταφέρει το πλοίο Jennifer περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και γάλα.

Το δεύτερο πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει σήμερα από το λιμάνι Λάρνακας και εκτιμάται ότι θα φτάσει στην Γάζα σε 36 ώρες.      

1

2

Σύμφωνα με το World Central Kitchen, η οργάνωση εργάζεται σε συνεργασία με τις Κυπριακές Αρχές, για να ετοιμάσει το φορτίο του δεύτερου πλοίου.

Όπως ανέφερε, θα μεταφέρουν επίσης ένα γερανό, που θα βοηθήσει τη διαδικασία εκφόρτωσης στις ακτές και επαναφόρτωση σε φορτηγά.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Εξαιρετικές οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ-Έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, τα καλύτερα έπονται»
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Στη λεγόμενη «προεδρία» στα κατεχόμενα ο Φειδίας-Έλαβε συνέντευξη από τον Τατάρ
Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Τραγωδία στην Ελλάδα-Νεκρή δεκατετράχρονη που έπεσε από γέφυρα