Την ανάγκη για συνεργασία τόνισε στους κοινωνικούς εταίρους ο Παναγιώτου

Την ανάγκη συνεργασίας των κοινωνικών εταίρων έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλες οι προκλήσεις της αγοράς εργασίας, τόνισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τους κοινωνικούς εταίρους, με αντικείμενο τη στελέχωση της αγοράς εργασίας, σύμφωνα με τις δυνατότητες του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού και την αξιοποίηση εργαζομένων από το εξωτερικό.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, και των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, ο Υπουργός Εργασίας τόνισε τους στόχους της Κυβέρνησης που είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς, η αύξηση της απασχόλησης και η αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Από την πλευρά τους, οι κοινωνικοί εταίροι εξέφρασαν τις απόψεις, τις εκτιμήσεις, τις ανησυχίες και τις εισηγήσεις τους σχετικά με την εφαρμοζόμενη σήμερα διαδικασία.

Αναμένεται ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θα υπάρξει συνέχεια των επαφών μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας, για την περαιτέρω ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και για τη διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά θέματα.

Δειτε Επισης

ΣΕΛΚ: Χωρίς στοιχεία οι αναφορές για εμπλοκή λογιστών με πρόσωπα υπό κυρώσεις
Το ΥΠΑΜ συμμετείχε με έξι κυπριακές εταιρείες σε έκθεση στην Κρακοβία
Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»
Το «φιάσκο» στην Τουρκία και οι ειρωνικές εκατέρωθεν δηλώσεις-Τα σενάρια για τις συνομιλίες
Δύο χρόνια φυλάκιση στη γιαγιά του βρέφους που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Ελλάδα
Καταχωρείται η υπόθεση για την θανάτωση του καγκουρό-Στο κατηγορητήριο κι άλλα πρόσωπα εκτός από τον 36χρονο
Η «χαλαρότητα» στο ΚΕΠ και η κατάθεση Πετρίδη στο επίκεντρο της δίκης για Al Jazeera
Έργα κατά τις νυχτερινές ώρες την επόμενη εβδομάδα στους αυτοκινητόδρομους
Πάνω από 2,000 κλήσεις στο Hope For Children το 2024-«Αλματώδης αύξηση»
Το ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ημερομηνίες υγειονομικής εξέτασης και χορήγησης ιματισμού στους 2025 ΕΣΣΟ