Στο Άγιο Όρος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-Επισκέφθηκε μονές και αναπέμφθηκε δέηση

Προσκυνηματική επίσκεψη στην Αθωνική πολιτεία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μία ιστορική επίσκεψη, καθώς ο τελευταίος Κύπριος Πρόεδρος που είχε επισκεφθεί το Άγιον Όρος ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης πριν 30 χρόνια.

Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα ο κ. Χριστοδουλίδης. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και την Βατοπαιδινή Αδελφότητα σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη στην πύλη της Μονής, και ακολούθως μετέβησαν στο καθολικό της Μονής όπου αναπέμφθηκε δέηση και αντιλλάγησαν λόγοι μεταξύ του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ και του Προέδρου κ. Χριστοδουλίδη. Ο πρόεδρος πρόκειται σήμερα να διανυκτερεύσει στην Μονή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης αφίχθη στον Άγιον Όρος στο λιμάνι της Δάφνης και ακολούθως μετέβη στην πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας τις Καρυές και συγκεκριμένα στο πάνσεπτο ναό του Πρωτάτου όπου εψάλη δοξολογία και ακολούθησε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο συνοδικό της Ιεράς Επιστασίας.

Τον υποδέχθηκαν ο Πρωτεπιστάτης, Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός, με τα μέλη της Ιερά Επιστασίας και οι Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών.

Τον συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Σταύρος Αυγουστίδης και ο Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνος Πολυκάρπου και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρος, Αναστάσιος Μητσιάλης.

Ο Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στο πρόσφατο νόμο περί ισότητας στον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και παρότρυνε τον πρόεδρο να μην ενδώσει σε τέτοιου είδους θέματα από ισχυρούς του κόσμου ως καλός οικογενειάρχης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε τον σεβασμό του στο πρόσωπο του κάθε αγιορείτη Μονάχου και τόνισε το γεγονός ότι σε τρεις Μόνες του Αγίου Όρους, ηγούμενοι είναι συντοπίτες του.

Ακολούθησε προσκυνηματική επίσκεψη του κ. Χριστοδουλίδη στην Ιερά Μονή Διονυσίου όπου έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Καθηγούμενο και την αδελφότητα της Μονής. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Καθολικό όπου τελέστηκε Δοξολογία με τον Καθηγούμενο να καλωσορίζει στο μοναστήρι τον Πρόεδρο της Κύπρου. Στην αντιφώνησή του ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Αγίου Όρους για την Ορθοδοξία και το λαό μας.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Δειτε Επισης

Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα