Καταχωρήθηκε η έφεση για την ποινή στον 82χρονο παππού

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον 82χρονο παππού που κρίθηκε ένοχος γιατί πυροβόλησε κατά 67χρονου που εισήλθε παράνομα στην περιουσία του με σκοπό την κλοπή, μετά που είχε πέσει θύμα κλοπής τέσσερις φορές, προχώρησαν στην καταχώρηση έφεσης κατά της απόφασης του πρωτόδικου Δικαστηρίου για φυλάκισή του για δυόμιση χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινή ήταν χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να προκληθεί κοινωνική κατακραυγή, καθώς επρόκειτο για ένα ηλικιωμένο, με λευκό ποινικό μητρώο, τον οποίο η πολιτεία απέτυχε να προστατέψει.

Παρέμβαση στην υπόθεση είχε κάνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζητώντας να απονεμηθεί στον παππού προεδρική χάρη, ώστε να μην εκτίσει την ποινή του. Ωστόσο, η απονομή χάριτος σκάλωσε στη Νομική Υπηρεσία, η οποία διαφωνεί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για το ζήτημα.

Η υγεία του 82χρονου έχει κλονιστεί και έτσι δεν μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές. Εδώ και αρκετές ημέρες νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Λόγω της κατάστασης της υγείας του, οι δικηγόροι ζητούν την επίσπευση της εξέτασης της έφεσής τους.

Δειτε Επισης

Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Εκατοντάδες Labubu μαϊμού κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων
Με το «όραμα των δύο κρατών», προαπαιτούμενα τα «τρία άλφα» και μπόλικη μουρμούρα πάει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ
Καταζητείται 37χρονος για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα
Καταγγελία στην Αστυνομία για κακοποίηση βρέφους σε σταθμό στη Λάρνακα
Ποινή φυλάκισης έξι ετών σε 30χρονο για εμπρησμό κατοικίας
Με παραπομπή στο πόρισμα Πολυβίου οι ευθύνες στους υπουργούς Αναστασιάδη για ΤΑΚΑΤΑ-«Η πολιτική ευθύνη δεν αφορά το γάτζωμα σε μια καρέκλα»
Τριανταπεντάχρονος δάγκωσε αστυνομικό στη Λεμεσό-Συνελήφθη μετά από καταδίωξη
Ψάχνουν τα ιατρικά αρχεία του πιλότου της Air India-Οι φήμες για κατάθλιψη και άλλα ψυχικά προβλήματα