Ζήτησε την εξ’ αποστάσεως παρακολούθησή τους ο Ησαΐας, υποστηρίζουν μοναχοί σε επιστολή

Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο, με κοινοποίηση σε όλες τις Μητροπόλεις, απέστειλαν πέντε μοναχοί της Μονής Αββακούμ, καταγγέλλοντας τον Μητροπολίτη Ταμασού πως, σε συνεργασία με συγκεκριμένο Αρχιμανδρίτη, είχε ζητήσει την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση του κλειστού κυκλώματος της Μονής, στο οποίο περιλαμβάνονταν και εξομολογήσεις. Ακολούθως, υποστήριξαν, έγινε περαιτέρω επεξεργασία του υλικού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι μοναχοί, «ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, σε συνεργασία με τον Αρχιμανδρίτη Β, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος Αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μονή οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι για περίπου ένα έτος, φαίνεται να είχεν ζητήσει την εξ' αποστάσεως παρακολούθηση των αρχείων του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης της Μονής, κάτι που άλλωστε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, παραδέχθηκε στους Μοναχούς και στους πελάτες μας».

Περαιτέρω υποστηρίζουν ότι ο Αρχιμανδρίτης Β είχε τους σχετικούς κωδικούς και πως απέκτησε πρόσβαση στο σχετικό αρχείο. Ακολούθως, έλαβε αντίγραφα μέρους του οπτικοακουστικού υλικού, τα οποία επεξεργάστηκε και τα παρέδωσε στον Μητροπολίτη Ταμασού.

«Τμήματα εξ αυτών ήταν εξομολογήσεις μοναχών, κληρικών και λαϊκών. Στην συνέχεια, φαίνεται να είχε γίνει περαιτέρω επεξεργασία και μοντάρισμα των εν λόγω παράνομων ληφθέντων οπτικών και ηχητικών υλικών» αναφέρουν», σημειώνουν.

Δειτε Επισης

Πέντε συγκεκριμένες προτάσεις κατέθεσε ο Πρόεδρος στη Ντι Κάρλο-Πώς απαντά στον αδιάλλακτο Ταταρ
Χαλαζόπτωση και ομίχλη προκαλούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο-Συστήνει προσοχή η Αστυνομία
Συγκεκριμένα κίνητρα για αύξηση αιγοπρόβειου γάλακτος για το χαλούμι-«Δεν θα φέρει αποτέλεσμα από τη μία μέρα στην άλλη»
Σηκώνει τα χέρια ψηλά η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών για τις χρεώσεις στους ΤΑΚΑΤΑ-Μεγάλο νομοθετικό κενό
Υπουργός Μεταφορών: H Κύπρος προχωρεί στην ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων για τις μεταφορές
Κακόβουλη η φωτιά σε σπίτι στην Πάφο που έθεσε σε κίνδυνο εξαμελή οικογένεια-Ένα πρόσωπο πήδηξε από το μπαλκόνι
Βελτιώθηκε η θέση της Κύπρου στο δείκτη αντίληψης της διαφθοράς-Στην 46η θέση σε σύνολο 180 χωρών
Αναστασιάδης για Κραν Μοντανά-«Με τον Ακιντζί θα είχαμε λύσει το Κυπριακό, αν το επέτρεπε η Άγκυρα»
Σείονται συνεχώς Σαντορίνη και Αμοργός-«Δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα φυσιολογικό σε αυτή τη σεισμική ακολουθία»
Δασκάλα στη Νότια Κορέα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μαθήτριά της