Στην τελική ευθεία η λειτουργία του μουσείου Λεμεσιανού Καρναβαλιού

Σε ένα με ενάμιση μήνα αναμένεται να λειτουργήσει το μουσείο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, που θα στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», με τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη να προσβλέπει στη δημιουργία του πιο επισκέψιμου μουσείου στον τόπο.

Ο Νίκος Νικολαΐδης, συνοδευόμενος από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, επιθεώρησε το πρωί τις εργασίες για το μουσείο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, που βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και όπως ανέφερε σε δήλωσή του «δεν μπορούσε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του Καρναβαλιού στον κόσμο, να μην έχει ένα καρναβαλικό μουσείο».

Το πολιτιστικό κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», εξήγησε, επιλέγηκε να φιλοξενήσει το μουσείο, καθώς πρόσφερε τον απαιτούμενο χώρο αλλά και γιατί βρίσκεται σε μια περιοχή με άλλους πολιτιστικούς χώρους, τους οποίους ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί πεζός.

Το καρναβαλικό μουσείο αποτελείται, συνέχισε ο κ. Νικολαΐδης, από δυο ορόφους με εκθέματα και αίθουσες εργαστηρίων, ενώ στην οροφή θα λειτουργεί καφετέρια. Σημείωσε δε ότι κειμήλια, φωτογραφίες, βίντεο και στολές, εξασφαλίστηκαν και από το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο Λεμεσού, από ιδρύματα, οργανισμούς αλλά και απλούς πολίτες.

«Με τη λειτουργία του, σε ένα με ενάμιση μήνα, θα δημιουργηθούν συνέργειες και με το Θεατρικό Μουσείο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι το πιο επισκέψιμο μουσείο στον τόπο μας», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο αρχιτέκτονας – μουσειολόγος Γιώργος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διαδραστικότητα του μουσείου, καθώς τα παιδιά θα μπορούν να μάθουν την ιστορία του Λεμεσιανού καρναβαλιού μέσα από διαδραστικά παιχνίδια.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι το παλαιότερο έκθεμα ενδεχομένως να είναι οι άδειες που εξασφάλισαν οι δημοτικές Αρχές, από την διοίκηση των Βρετανών, για την παρέλαση, κατά τη δεκαετία του 1930.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τιμήθηκαν οι ήρωες της Φιλιάς και του Μάσαρη-«Τραγικές ιστορίες αυτοθυσίας και αγάπης»
ΑΗΚ: Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την πρόκληση της πυρκαγιάς στον Φαρμακά
Δεύτερος θάνατος από θερμοπληξία στην Κύπρο-Άλλα 3 πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση
Στο Παρίσι ο ΥΠΑΜ για τα εγκαίνια κυπριακού περιπτέρου σε διεθνή αμυντική έκθεση
Καιρός για παραλία και βουτιές-Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία
Έτσι θα γλυτώσουμε το 50% στους λογαριασμούς από τα κλιματιστικά-Θερμοκρασία, ταχύτητα και καθάρισμα
Δημιουργία Υφυπουργείου Ηλικιωμένων ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου
Βελτίωση στον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων ζητά η ΕΚΥΣΥ
Ηλικιωμένοι και άτομα σε ευάλωτες ομάδες οι ασθενείς με θερμοπληξία-Οι συστάσεις των ειδικών
Σκόνη και ψηλές θερμοκρασίες στο μενού του καιρού-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση