Ζητά την διερεύνηση της ανάμειξης Χρίστου στο σκάνδαλο της Μονής ο ΔΗΣΥ-«Ουδείς υπεράνω νόμου»

Την εις βάθος διερεύνηση όλων των πτυχών, συμπεριλαμβανομένης και της ανάμειξης του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου στο σκάνδαλο που προέκυψε για τη Μονή Οσίου Αββακούμ, ζητά ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα όσα θλιβερά παρακολουθούμε σε σχέση με την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ επιβάλλουν την άμεση και σε βάθος διερεύνηση όλων των πτυχών, συμπεριλαμβανομένης και της ανάμειξης του Προέδρου του ΕΛΑΜ. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες τις ισοπολιτείας και ισονομίας».

Το κόμμα της Πινδάρου, στην ανακοίνωση σημειώνει πως «η οικονομική εξαπάτηση από όποιον και αν προέρχεται και για οποιοδήποτε λόγο διαπράττεται συνιστά αδίκημα και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να ρίξουν άπλετο φως. Όταν μάλιστα τυγχάνουν εκμετάλλευσης τα ανθρωπιστικά και θρησκευτικά αισθήματα των συμπολιτών μας, δεν μπορεί να επιδειχθεί αδράνεια ούτε να υπάρξουν σφάλματα που ενδεχομένως να δημιουργούν την αίσθηση της συγκάλυψης. Αυτό αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου».

Καταλήγοντας, ο ΔΗΣΥ τονίζει πως «εις ότι αφορά την ηθική πτυχή του θέματος αυτό αφορά αποκλειστικά την Εκκλησία. Είμαστε βέβαιοι πως η Εκκλησία επιθυμεί περισσότερο από όλους να λάβει τις αποφάσεις που πρέπει για να αποκαταστήσει πλήρως το δικό της κύρος αλλά και όλους τους αγνούς υπηρέτες του θεσμού, καθώς και τα αισθήματα όλων των πιστών».

Δειτε Επισης

Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 17χρονο για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια