Προπαγάνδα σε μαθητές έκανε ο Τατάρ-«Η ύπαρξή μας θα συνεχιστεί με το κράτος μας»

Δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το «κράτος» τους και «η τδβκ θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της συμφωνίας» που θα επιτευχθεί, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ μιλώντας σε μαθητές σχολείου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει σήμερα ότι ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε ότι «η ε/κ πλευρά ενεργεί ως ιδιοκτήτης ολόκληρης της Κύπρου και σαν οι Τ/κ  να είναι πολίτες της». Είπε ακόμα στους μαθητές πως «η ύπαρξή μας θα συνεχιστεί με το κράτος μας. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο το κράτος μας. Η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως την εθνική μας πολιτική. Δεν θα εγκαταλείψουμε την κυριαρχία μας, τις εγγυήσεις της Τουρκίας και την αποτρεπτική δύναμη του τουρκικού στρατού».

Μίλησε για το «δίδυμο Ελλάδας – Ελληνοκυπρίων» που δεν θα αναγνωρίσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία των Τουρκοκυπρίων την ημέρα που θα εξαφανιστεί η «τδβκ» και πρόσθεσε ότι δεν θα μπορέσουν να είναι ευτυχισμένοι «υπό την αιχμαλωσία των άλλων».

Οι Τ/κ, συνέχισε, βρήκαν την ειρήνη και την ηρεμία μέσα από τον «αγώνα και το τίμημα», που πλήρωσαν. «Η διατήρηση του κράτους στη ζωή είναι ευθύνη και παρακαταθήκη» που οι νέοι έχουν λάβει από τους προγόνους τους και θα πρέπει να ενεργούν συνειδητοποιώντας αυτό το γεγονός, πρόσθεσε.

Ο κ. Τατάρ κάλεσε τους μαθητές να ενεργούν με αγάπη «για το έθνος, με φιλία και αδερφοσύνη». Κατέληξε λέγοντας: «Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες στην καθημερινότητα ωστόσο αυτές οι δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν σε κάθε μέρος του κόσμου. Το κράτος είναι ιερό, πρέπει να δοξάζεται».

Στο μεταξύ, σε αντίθεση με τον Τατάρ, σε ομιλία του χθες στη «βουλή» ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Φικρί Τορός δήλωσε ότι χρειάζονται τον καθορισμό μιας υπερκομματικής πολιτικής επίλυσης του Κυπριακού, και επισήμανε την ανάγκη να εναρμονιστούν με τα πρότυπα του κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφέρθηκε στη σημασία της συμμετοχής σε μια ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και στην ευρωζώνη κάτω από τη στέγη μιας ομοσπονδιακής Κύπρου και υποστήριξε ότι «το Κυπριακό χρειάζεται την καθοδήγηση και την παρέμβαση των μεγάλων διεθνών παικτών». 

Σημείωσε ότι μετά το Κραν Μοντάνα, η τουρκική πλευρά απέρριψε τη συμφωνημένη βάση των Ηνωμένων Εθνών και βάθυνε το αδιέξοδο, κάτι το οποίο τρέφει το στάτους κβο.

Ρώσος στρατιωτικός ιστορικός καλεί σε αναγνώριση ψευδοκράτους

Σε αναγνώριση του ψευδοκράτους καλεί Ρώσος στρατιωτικός ιστορικός. Συγκεκριμένα, η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι ο Ρώσος στρατιωτικός ιστορικός Alexander Shirokorad υποστήριξε ότι η Μόσχα θα πρέπει να αναγνωρίσει την «τδβκ» ως απάντηση στις αντιρωσικές ενέργειες της Ελλάδας.

Σε άρθρο στη ρωσική ιστοσελίδα Svobodnaya Pressa, που αναδημοσιεύεται, ο Shirokorad ανέφερε: «Οι ιστορικοί σας είπαν ψέματα και μας παρουσίασαν την Ελλάδα ως θύμα της ‘σκληρής’ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». Η Ελλάδα, ανέφερε, κατέχει την τρίτη θέση στις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Αθήνα στέλνει επίσης όπλα, εξοπλισμό και πυρομαχικά από την πρώην Σοβιετική Ένωση στην Ουκρανία. «Μεταφορικά μιλώντας, μια πένα είναι αρκετή, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι με χρυσή μύτη. Με άλλα λόγια, αρκεί να αναγνωρίσουμε την τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου, η οποία ιδρύθηκε στις 15 Ιουλίου 1974», υποστήριξε.

Υποστήριξε επίσης ότι «η αναγνώριση της τδβκ θα βελτίωνε σημαντικά τις σχέσεις μας με την Άγκυρα. Αν και, μετά από μια τέτοια απόφαση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι πιθανό να επιβάλουν βαριές κυρώσεις στην Τουρκία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητά να δώσουμε χρόνο στη διπλωματία ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Η προσπάθεια συνεχίζεται»
Τουρκικοί ισχυρισμοί στον ΟΗΕ για «διαστρέβλωση» γεγονότων από Κύπρο-Ελλάδα
Διορίζει δύο ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση Θανάση το Υπουργικό Συμβούλιο
ΟΗΕ: Η Ολγκίν συνεχίζει τις προσπάθειες για αναζήτηση κοινού εδάφους
Το όραμα της ανέλυσε η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαίρη Λάμπρου σε συγκέντρωση γυναικών
Παράνομη επίσκεψη στο Βαρώσι έκαναν βουλευτές από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν
Δυναμική διαδικασία χαρακτηρίζει τα ελληνοτουρκικά ο Φιντάν μετά τις επαφές Ερντογάν-Μητσοτάκη
Μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το «τιτάνιο έργο», δηλώνει ο Γιάννης Τσουλόφτας
Κατηγορεί την Ολγκίν ότι προσπάθησε να «παρασύρει» σε συνομιλίες ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει κοινό έδαφος»
Αισιοδοξία Καρογιάν ότι η ΔΗΠΑ-Συνεργασία θα πετύχει ποσοστό 7,5%+ και θα εκλέξει Ευρωβουλευτή