Συνεχίζεται ο σάλος με τα πλαστά πτυχία στα κατεχόμενα-«Αγνοούνται 30,000 παράνομοι φοιτητές»

Στα κατεχόμενα υπάρχουν περίπου 30.000 παράνομοι φοιτητές, εκ των οποίων οι 11.000 είναι Τούρκοι πολίτες, δήλωσε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Σαμί Όζουσλου σε ομιλία του στη «βουλή» με θέμα «η ιστορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσής μας», θέμα που σχετίζεται με το σκάνδαλο των πλαστών πτυχίων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι ο κ. Όζουσλου αναφέρθηκε σε στοιχεία που έλαβε από το «τμήμα μετανάστευσης», σύμφωνα με τα οποία παραχωρήθηκε το δικαίωμα σε 63.000 φοιτητές από την Τουρκία και άλλες χώρες να «εισέλθουν νόμιμα στην ΤΔΒΚ», προσθέτοντας ότι υπάρχουν περίπου 30 χιλιάδες παράνομοι φοιτητές που αγνοούνται.

Αναφέροντας ότι οι 11.000 από αυτές τις 30.000 είναι Τούρκοι υπήκοοι, ο κ. Όζουσλου υπενθύμισε ότι η τύχη αυτών των «παρανόμων» είναι άγνωστη, αλλά η «αστυνομία» βρίσκει «παράνομους» κάθε βράδυ.

Πρόσθεσε ότι δεν θα έπρεπε να είναι τόσο εύκολο να ανοίξει ένα «πανεπιστήμιο» και δεν είναι σωστό να δίνεται προκαταρκτική άδεια σε 36 «πανεπιστήμια».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του παραρτήματος του «αμερικάνικου πανεπιστημίου» Κερύνειας (GAÜ) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24. Στην τελετή έλαβαν μέρος περίπου 300 απόφοιτοι, αξιωματούχοι δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, διπλωμάτες από τις χώρες προέλευσης αποφοίτων, εκπρόσωποι του τύπου και συγγενείς των αποφοίτων. Συμμετείχε, επίσης, ο «αντιπρύτανης» του GAÜ και «διευθυντής στρατηγικών συνεργασιών», Ισμέτ Εσενιέλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα