Σ. Στεφάνου: Απαραίτητη η επιμήκυνση των μέτρων της Κυβέρνησης

Είναι απαραίτητο να επιμηκυνθούν τα μέτρα της Κυβέρνησης τα οποία ισχύουν μέχρι το τέλος του μήνα, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, καλώντας ταυτόχρονα την Κυβέρνηση να συζητήσει προτάσεις του ΑΚΕΛ για λήψη μέτρων προκειμένου να μειωθούν οι τιμές στην ενέργεια.

Μετά το τέλος της συνάντησης με αντιπροσωπεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας που πραγματοποιεί το ΑΚΕΛ για τα θέματα της ενέργειας και της ενεργειακής πολιτικής, με φόντο το υψηλό κόστος στην ενέργεια, τόσο στα καύσιμα κίνησης, όσο και στον ηλεκτρισμό έγινε σήμερα η συνάντηση με την ΡΑΕΚ.

Πρόσθεσε ότι ο ρόλος της ΡΑΕΚ είναι πάρα πολύ σημαντικός, τόσο για την λειτουργία της αγοράς, όσο και για τα θέματα της διαμόρφωσης και της δημιουργίας υποδομών που πρέπει να υπάρχουν για να λειτουργεί ομαλά η αγορά στον χώρο της ενέργειας.

«Θα πρέπει να πω ότι είχαμε μια πολύ εποικοδομητική και διαφωτιστική συζήτηση αναφορικά με την κατάσταση που υπάρχει στην Κύπρο και την προοπτική της σε σχέση με την ενέργεια», είπε ο κ. Στεφάνου και επισήμανε ότι είναι ανάγκη με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο να δημιουργηθούν οι υποδομές και να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που να ρυθμίζουν την λειτουργία της αγοράς προκειμένου «να μπορέσουμε το συντομότερο να περάσουμε στην ανταγωνιστική αγορά».

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι την ίδια ώρα -επειδή όλα αυτά παίρνουν κάποιο χρόνο ή και πολύ χρόνο- γίνονται ακόμα πιο επίκαιρες οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για να αντιμετωπιστεί, έστω βραχυπρόθεσμα, το υψηλό κόστος στην ηλεκτρική ενέργεια.

«Είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο που καλούμε για ακόμα μια φορά την Κυβέρνηση να συζητήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει και να μπορέσουμε να λάβουμε μέτρα τα οποία έστω βραχυπρόθεσμα, τονίζω, να συγκρατήσουν και κατά το δυνατόν να μειώσουν τις τιμές στην ενέργεια», δήλωσε.

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η ανάγκη να επιμηκυνθούν τα μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι το τέλος του μήνα λέγοντας ότι «φτάνουμε στο τέλος του μήνα και ακόμα η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει τις προθέσεις της αναφορικά με το τι έχει να κάνει».

Πρόσθεσε πως επίσης είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση να έρθει με πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από 19% σε 9% όπως επίσης να ξεκαθαρίσει και το τι προτίθεται να πράξει με το θέμα της φορολόγησης των υπερκερδών τόσων των τραπεζών όσων και των εταιρειών ενέργειας.

Είπε ότι τα οποία έσοδα που θα προκύψουν για το κράτος θα πρέπει να διοχετευτούν μέσα από στοχευμένα προγράμματα για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προκειμένου να ενισχυθεί η πρόσβασή τους στην ενέργεια.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους
Κοροϊδεύει τον Τραμπ ο Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών-«Έχω αντίπαλο ένα 6χρονο»
Πώς έγινε το επεισόδιο με ένα νεκρό έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά
Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
Το Ριάντ φιλοξενεί σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικοί Φόρουμ-Στο επίκεντρο ο πόλεμος στη Γάζα
Εξοπλιστικό ράλι για τη Βρετανία-Αναπτύσσει υπερηχητικούς πυραύλους για να «προλάβει» Κίνα και Ρωσία
Δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ 1,4 εκατ. ευρώ το ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη του Τιτανικού
Νέος νόμος στο Ιράκ προβλέπει ποινές έως και 15 χρόνια κάθειρξη για ομοφυλοφιλικές σχέσεις
Ζελένσκι: Η Ρωσία στόχευσε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου