Νέες χορηγίες για μονάδες μεταποίησης και εμπορία γεωργικών προϊόντων

Τη δεύτερη προκήρυξη του σχεδίου χορηγιών για δημιουργία, εκσυγχρονισμό και ψηφιακή αναβάθμιση μονάδων μεταποίησης ή και εμπορία γεωργικών προϊόντων, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, την Τετάρτη

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι ενέκριναν, κατόπιν πρότασης του Υπουργείου του, τη δεύτερη προκήρυξη του σχεδίου χορηγιών για δημιουργία, εκσυγχρονισμό και ψηφιακή αναβάθμιση μονάδων μεταποίησης ή και εμπορία γεωργικών προϊόντων.

Το Σχέδιο εμπίπτει στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την περίοδο 2021-2026 και αφορά €25 εκατομμύρια, πρόσθεσε. Είπε ότι το Σχέδιο αυτό στοχεύει στη στήριξη υφισταμένων και νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως αυτές ορίζονται σε παράρτημα το οποίο μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι στον οδηγό ο οποίος θα είναι διαθέσιμος αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, στην πρώτη προκήρυξη είχαν εξοικονομηθεί περίπου €3 εκατομ. το οποία θα χρησιμοποιηθούν σε αυτή τη δεύτερη προκήρυξη.

Σημείωσε ότι οι αιτήσεις μπορούν να συμπληρωθούν από δικαιούχους μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι δεν αφορά κατ’ ανάγκη μόνο εταιρείες αλλά και συνεταιρισμούς, ενώ το Σχέδιο θα καλύπτει και μελισσοκόμους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Υπουργείο, είπε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Α. Μιχαηλίδου: Δρομολογούνται λύσεις σε προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Απόστολος Λουκάς
Έπεσε ο πέλεκυς στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Δωρόθεου στα Λατσιά-«Επώδυνος θάνατος, υπέδειξαν αναλγησία»
Εισηγείται ποινικά αδικήματα για τρία άτομα και πέντε για πειθαρχικά η Ερευνητική-Καταλογίζονται και πολιτικές ευθύνες
Περιπολία των Φοινικούδων από μέλη της αντιοχλαγωγικής ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Προσωρινή μετακίνηση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η Μουρτζούκου ευθύνεται και για τον θάνατο του Παναγιωτάκη-Θέλει ολοκληρωμένη ομολογία
Αθώοι από το εκ πρώτης όψεως Σήφης και Σπύρος για την δολοφονία Ανδρονίκου-«Καμία μαρτυρία για οργάνωση»
Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της παράνομης δίωξης Σενέρ Λεβέντ από τη Βουλή
Σε δίκη βαρυποινίτης, επιχειρηματίες και δεσμοφύλακας, ελεύθεροι υπό όρους-Δεν εξασφάλισαν μαρτυρία για ναρκωτικά και προστασία
Τα κόμματα για τη συμπλήρωση 14 ετών από τη φονική έκρηξη στο Μαρί