Ρίχνει την πρώτη γραμμή στη μάχη των Ευρωεκλογών η ΔΗΠΑ-Στόχος το ισχυρό ψηφοδέλτιο

Στελέχη της πρώτης γραμμής προσανατολίζεται να ρίξει η ΔΗΠΑ στη μάχη των Ευρωεκλογών, για να καταστήσει το ψηφοδέλτιό της όσο πιο ισχυρό και ανταγωνιστικό μπορεί. Αν και δεν λήφθηκαν τελικές αποφάσεις, αφού δεν φαίνεται να απάντησαν οι επηρεαζόμενοι ακόμη στον Μάριο Καρογιάν, αναμένεται ότι τουλάχιστον κάποιοι εξ αυτών θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι τρεις βουλευτές της ΔΗΠΑ, πέραν του προέδρου της, είναι οι Αλέκος Τρυφωνίδης, Μαρίνος Μουσιούττας και Μιχάλης Γιακουμής. Ο κ. Μουσιούττας φαίνεται πως ήταν αρνητικός, ενώ οι άλλοι δύο το σκέφτονται ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς θέτουν ως προϋπόθεση τη σύνθεση ενός δυνατού ψηφοδελτίου.

Η συμπερίληψη των βουλευτών, ατόμων δηλαδή με δεδομένη εκλεξιμότητα, αναμένεται να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο, καθώς αποτελούν την πρώτη γραμμή του κόμματος, διαθέτουν βάση ψηφοφόρων και είναι αναγνωρίσιμοι, έχοντας έργο να επιδείξουν. Αυτό ενδεχομένως να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην καθυστέρηση που παρατηρείται, καθώς, παρά το γεγονός πως αναμένεται να ληφθούν τελικές αποφάσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, η ΔΗΠΑ θα είναι ένα από τα τελευταία κόμματα που θα κλείσουν την εξάδα τους και θα ξεκινήσει προεκλογικό, έχοντας απωλέσει οποιοδήποτε χρονικό πλεονέκτημα θα της έδινε μια γρήγορη είσοδος στην κούρσα.

Ένα άλλο πρόσωπο πρώτης γραμμής που θα ξεκαθαρίσει σύντομα αν θα συμπεριληφθεί είναι ο αντιπρόεδρος της παράταξης, Μαρίνος Κλεάνθους. Παρόλο που δεν είναι βουλευτής, ο κ. Κλεάνθους θεωρείται πολύ δημοφιλής, λόγω των διάφορων μη πολιτικών δραστηριοτήτων του σε διάφορους τομείς και ως εκ τούτου θεωρείται δυνατό χαρτί για το ψηφοδέλτιο. Αποτελεί, επίσης, μέλος της ανώτατης ηγεσίας της παράταξης. Υπενθυμίζεται ότι το όνομά του είχε πέσει στο τραπέζι από την πλευρά του ΑΚΕΛ, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συζητήσεις των πιθανών ονομάτων για τον Δήμο Λευκωσίας.

Πέραν των στελεχών της πρώτης γραμμής, στο shortlist βρίσκεται και ο Μάριος Χαραλαμπίδης, ο οποίος είναι εκτελεστικός διευθυντής της Europa Donna, με πλούσιο έργο. Προέρχεται από τον ευρύτερο χώρο του κόμματος, παρόλο που δεν θεωρείται στέλεχος, αλλά είναι κυρίως γνωστός για το έργο που επιτελεί, το οποίο θα προσδώσει ένα πιο κοινωνικό προφίλ σε ένα πολιτικά βαρύ ψηφοδέλτιο.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αφενός επειδή ακόμη δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για αυτά τα πρόσωπα και αφετέρου επειδή ο πρόεδρος του κόμματος βρίσκεται σε επικοινωνία με τουλάχιστον δέκα άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες, για να καταλήξει το κόμμα στην καλύτερη δυνατή ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι διακηρυγμένος στόχος της ΔΗΠΑ για τις Ευρωεκλογές είναι να καταφέρει να αγγίξει το 7,5%. Πρόκειται για ένα ποσοστό που συνιστά αύξηση του ποσοστού των Βουλευτικών Εκλογών και ως εκ τούτου θα διατηρήσει αναλλοίωτη την ανοδική της πορεία και την προσπάθειά της να καταστεί ρυθμιστική δύναμη στο πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, θεωρείται ότι, με το ποσοστό αυτό, θα μπορούσε δυνητικά να εκμεταλλευτεί ένα στραβοπάτημα κάποιου εκ των δύο μεγάλων κομμάτων, που θα τα άφηναν με μία έδρα, αν και αυτό παραμένει απομακρυσμένο σενάριο με τα δεδομένα που υπάρχουν. Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο η ΔΗΠΑ θα πρέπει να έχει όσο πιο δυνατό ψηφοδέλτιο γίνεται, γι’ αυτό και κλίνει προς τη συμπερίληψη στελεχών πρώτης γραμμής.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των τοπικών εκλογών, είναι κλειστά όλα τα ψηφοδέλτια για τους δημοτικούς συμβούλους και τους σχολικούς εφόρους και σε αυτό το στάδιο γίνονται κάποιες προσθαφαιρέσεις, ώστε να λάβουν την τελική τους μορφή. Σε ό,τι αφορά τα υψηλόβαθμα αξιώματα, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί με λίγες εξαιρέσεις. Εκκρεμούν οι τελικές αποφάσεις για τους προσφυγικούς Δήμους, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν όταν ξεκαθαρίσει και η υποστήριξη που θα έχει η αντιπρόεδρος του κόμματος, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, που θα είναι υποψήφια για τη Δημαρχία της Μόρφου.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Κυριακίδου, προσφωνεί τη Βουλή σε σύνοδο για τα 20χρονα ένταξης
Αμετακίνητος ο Τατάρ-Θα επαναλάβει το αφήγημα περί δύο κρατών στην Ολγκίν
Έκανε στάση στην Άγκυρα, είδε Φιντάν πριν την κάθοδό της στην Κύπρο η Ολγκίν
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Επανέλαβε εαυτόν ο Τατάρ για τα περί δύο κρατών στον ΟΙΣ-Ζήτησε αύξηση συνεργασίας
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»