ΒΙΝΤΕΟ: Οι κάμερες επιβεβαιώνουν τους κουκουλοφόρους στην Μονή, δείχνουν το κομβόι της «επιχείρησης»

Ακόμη πιο εκτεθειμένη παραμένει η Αστυνομία, μετά την δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει κουκουλοφόρους στην Μονή, το απόγευμα της 5ης Μαρτίου, όταν ο Μητροπολίτης Ταμασού, συνοδευόμενος από διάφορα άτομα, μετέβη στο Μοναστήρι προκειμένου να κατασχέσει τεκμήρια και να θέσει σε αργία τους δύο εμπλεκόμενους μοναχούς, με τα στοιχεία που συγκέντρωσε, αναφορικά με οικονομικής και ηθικής φύσεως ζητήματα.

Υπενθυμίζεται, πως οι δικηγόροι των μοναχών, καταγγέλλουν απειλές και εκβιασμούς από κουκουλοφόρους, ενώ έκαναν λόγο για πιθανή εμπλοκή αστυνομικών. Όπως αποκάλυψε ο REPORTER, παρά το γεγονός πως οι αρμόδια εξέφραζαν άγνοια, στο σημείο την συγκεκριμένη ημέρα, υπήρχαν μέλη της Αστυνομίας κατόπιν οδηγιών, για προληπτικούς λόγους, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε στην συνέχεια η Αστυνομία, όπως επίσης επιβεβαιώθηκαν και οι πληροφορίες που φέραμε στο φως, αναφορικά με την παρουσία αρχηγού πολιτικού κόμματος και πρώην στελέχους της Αστυνομίας, οι οποίοι αποτελούν μάρτυρες του Ησαία στην παραδοχή των μοναχών, απορρίπτοντας ωστόσο τα περί απειλών.

Στην σκιά των όσων εκτυλίσσονται και του σάλου για τους κουκουλοφόρους, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, είχε αναφέρει πως δεν υπήρχαν κουκουλοφόροι αστυνομικοί, παρά δύο μέλη του ΤΑΕ, οι οποίοι κλήθηκαν για προληπτικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο σκαμνί και οι Αρχές για την παρουσία τους στην Μονή-Τα ερωτήματα και η ενδεχόμενη ανάγκη για ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές

Ωστόσο, βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα, δείχνει τη στιγμή που πρόσωπα που φέρουν κουκούλες, παραλαμβάνουν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο είχε 807.620 ευρώ, τα οποία παραδόθηκαν στην Μητρόπολη Ταμασού και τα οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται ο Ησαίας, πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από πιστούς.

Υπενθυμίζεται, πως ο Μητροπολίτης Ταμασού, προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία αφορά οικονομικής φύσεως αδικήματα και ενδεχόμενη εξαπάτηση πιστών με στημένα θαύματα.

Σε καταγγελία όμως, προέβησαν και οι μοναχοί, οι οποίοι ισχυρίζονται πως απήχθησαν, απειλήθηκαν και εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν, ενώ στρέφονται και εναντίον του Ησαία, υποστηρίζοντας πως τους εξανάγκαζε να του παραδίδουν χρήματα μέσα σε σακούλες για προεκλογικούς λόγους.

Το βίντεο, που προέρχεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, θα εξεταστεί από την Αστυνομία, όπως επίσης και το οπτικοακουστικό υλικό που παρέδωσε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ησαίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από... εξομολόγηση στις Αρχές όλοι οι εμπλεκόμενοι για τις αμαρτίες στην Μονή-Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα