Σφοδρή επίθεση ΑΚΕΛ κατά ΕΛΑΜ-Ζητά διερεύνηση της εμπλοκής Χρίστου στην υπόθεση Αββακούμ

«Το κράτος οφείλει να ερευνήσει τάχιστα όσα προκύπτουν από την εμπλοκή του αρχηγού του ΕΛΑΜ στην υπόθεση Αββακούμ και στη συμμετοχή του στις καταγγελλόμενες παρανομίες. Ούτε οι ρασοφόροι, ούτε οι ακροδεξιοί είναι υπεράνω του νόμου», ανέφερε το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΕΛΑΜ.

«Την ίδια ώρα, είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό το γεγονός ότι ο αρχηγός του ΕΛΑΜ ενοχλήθηκε με την εγγραφή από το ΑΚΕΛ θέματος στη Βουλή για την οικονομική εκμετάλλευση της θρησκευτικής πίστης», σημείωσε το κόμμα. «Ποιους και τι θέλει να καλύψει άραγε το ΕΛΑΜ; Γιατί δεν θέλουν να μπει φραγμός σε όσους εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για να βγάζουν χρήματα; Γιατί δεν θέλουν να ξηλωθούν τα κυκλώματα απάτης και τσαρλατανισμού όποιοι κι αν εμπλέκονται σε αυτά;», διερωτήθηκε.

«Μια πρώτη εξήγηση είναι ότι αυτοί που εμπορεύονται τον πατριωτισμό, δεν διστάζουν να εμπορεύονται ταυτόχρονα την θρησκευτική πίστη και τον ανθρώπινο πόνο, είτε για ψήφους, είτε για οικονομικό κέρδος, είτε και τα δύο», κατέληξε το ΑΚΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ «δεν φημίζεται για την έγνοια του όσον αφορά τα της Εκκλησίας ούτε όσον αφορά τη διατήρηση της ορθόδοξης πίστης μας. Από την άλλη, βάσει Συντάγματος, η Αυτοκέφαλη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται η ίδια τα εσωτερικά της ζητήματα».

Προκύπτει το εξής πρόβλημα, πρόσθεσε: «Για πάρα πολλά άλλα θέματα η Βουλή εμποδίζει την εγγραφή τους σε διάφορες Επιτροπές με πρόφαση το Σύνταγμα. Πώς επιτρέπει αυτή τη δεδομένη στιγμή να προχωρήσει η εγγραφή του εν λόγω θέματος;», διερωτήθηκε. Ξεκαθάρισε πως το ΕΛΑΜ δεν είναι εναντίον στην πραγματοποίηση διαλόγου για τα θέματα της Εκκλησίας. «Αλλά μας προβληματίζει ο πολιτικός χώρος και το τι επιδιώκει», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά για την παρουσία του στην Μητρόπολη ο Χρίστου-«Ήμουν μάρτυρας και θα καταθέσω όπου χρειαστεί»

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές